Két városi intézményben kinevezték az igazgatókat, a kultúrházban ideiglenesen megbízott vezető irányít

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Két városi intézményben kinevezték az igazgatókat, a kultúrházban ideiglenesen megbízott vezető irányít

A városi képviselő-testület júniusi ülésén döntött három városi intézmény, a Szociális Szolgáltatások Központja, az Idősek otthona és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatójának visszahívásáról. A pozíciók betöltésére pályázatot írtak ki.  Két helyen, a Szociális Szolgáltatások Központjában és az Idősek otthonában továbbra is az eddigi igazgató tölti be a tisztséget, ők szeptember 30-án Hájos Zoltán polgármestertől átvették a megbízatási oklevelet. Az új igazgatók mandátuma 5 évre szól. A városi művelődési központban ideiglenesen megbízott ügyvivő irányít.

A Szociális Szolgáltatások Központját a következő 5 évben is Bíró Johanna vezeti. A központ égisze alatt működik a városi bölcsöde, a szociális étkezde, a mentálisan sérültek napközi otthona és a városi nyugdíjasklub. Az igazgatónő tervei között szerepel többek között a szociális étkezde konyhájának a felújítása, a bölcsöde osztálytermeiben a bútorzat cseréje, a külső kerítés modernizálása és az épület parkolóinak aszfaltozása.

Az Idősek otthonának élén sem történt változás. Az igazgatói tisztséget továbbra is Pongrácz Kálmán tölti be, aki 2015 óta vezeti az intézményt. A következő években is minőségi ellátást kívánnak nyújtani az időseknek, valamint az infrastrukturális fejlesztés is a célok között szerepel. Ablakcserét szeretnének a Barátság téri panzióban, a Nyugat lakótelepi épületben pedig a liftet szeretnék modernizálni. Az intézményvezető fontos feladatának tekinti a fürdőszobák akadálymentessé átalakítását is.

Ami viszont a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központot illeti, a testület nem hagyta jóvá az illetékes bizottság és a városi tanács által javasolt jelölt kinevezését. A bizottság és a tanács Takács Tímeát, a városi hivatal kulturális alosztályának a vezetőjét javasolta a kultúrház élére. A városi képviselők azonban ezzel nem értettek egyet, ezért ideiglenesen Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria vezetője végzi el az ügyvivői feladatokat a városi művelődési központban. A képviselői klubok a következő hetekben egyeztetnek az új igazgató személyét illetően, és eldöntik, hogy kiírnak-e egy új pályázatot. A kulturális intézmény új igazgatójának személye várhatóan a november végi képviselő-testületi ülésen válik nyilvánossá.