A 2017-es év legjobb sportolóit és edzőit díjazták

Hírek a városból

A városi önkormányzat sport és testkultúra bizottsága december 18-én ünnepélyes keretek között átadta az Év Sportolója 2017 díjat a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Az ünnepségen Hájos Zoltán polgármester és Hakszer Roland, az említett bizottság elnöke mondott beszédet. Mindketten hangsúlyozták, büszkék a dunaszerdahelyi sportolók sikereire, akik szabadidejüket hasznosan, és a kemény munkának köszönhetően eredményesen töltik.

A kitüntetéseket Hájos Zoltán polgármester, a bizottság elnöke, Hakszer Roland, továbbá a tagok, Brunczvik Tünde, Kanovits György, Bachman László, valamint a diákpolgármester, Hajas Viktória adták át. Az ünnepélyes díjátadón felléptek a RED ONE tánciskola táncosai, valamint izgalmas bemutatóval nyűgözte le a közönséget Ján  Kočiš, világbajnok és 14-szeres szlovák bajnok triál kerékpáros.

 

Dunaszerdahely Város Önkormányzata a 2017 áprilisában elfogadott határozat alapján hirdette meg az Év Sportolója 2017 díjat. Az ötlet a sport és testkultúra bizottságtól származik. A díj odaítélésével további sportsikerek elérésére szeretnék ösztönözni a sportolókat, akik tevékenységükkel nemcsak önmagukat, hanem sportklubjukat és a várost is képviselik, és annak jó hírét öregbítik. A városi önkormányzat tavalytól már a legsikeresebb edzőt is díjazza. Ezt az elismerést az veheti át, aki az adott évben kimagasló eredményeket ért el akár egyéni sportolóval, akár csapattal.

A meghirdetett díjra dunaszerdahelyi sportszervezetek és lakosok tehettek javaslatot. Javaslattételre 5 kategóriában volt lehetőség: 15 év alatti egyéni sportoló, 15 és 20 év közötti egyéni sportoló, felnőtt egyéni sportoló, legsikeresebb edző az adott évben, valamint csapat.

 

Díjazottak:

 

15 év alatti egyéni sportoló kategória:

Vodnyánszky Renáta (atléta) - 1. helyezett

Bazsó Marek (Dunaszerdahelyi Birkózóklub) - 2. helyezett

Csörgő László (Dunaszerdahelyi Birkózóklub) - 3. helyezett

 

15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategória:

Hakszer Balázs (Dunaszerdahelyi Birkózóklub) -1. helyezett

ifj. Gaál Attila (Dunaszerdahelyi Birkózóklub) - 2. helyezett

Kósa Tamás (Szlovák Kyokushin Budokai Karate Szövetség) - 3. helyezett

 

 

Felnőtt egyéni sportoló kategória:

Csiba Tibor (Ippon Karate Klub) - 1. helyezett

Pék Dezső (Sportfanatic Klub) - 2. helyezett

Nyári Richárd (Sportfanatic Klub) - 3. helyezett

 

 

Edző kategória:

Gaál Attila (birkózóedző) - 1. helyezett

Ráchela József (Dunaszerdahelyi Sakk Klub) - 2. helyezett

Csiba Tibor (Ippon Karate Klub) - 3. helyezett

 

Csapat:

Dunaszerdahelyi Sakk Klub - 1. helyezett

Sportfanatic Klub - 2. helyezett

Megy Sport Atlétikai Klub - 3. helyezett