Polgármester

JUDr. Zoltán Hájos

JUDr. Zoltán Hájos

"A jövő azoké, akik úgy alkotják meg, ahogyan megálmodták."

Cím: Hlavná 50/16, 929 01 Dunajská Streda
Telefon: 031/590 39 41
Email: primator@dunstreda.eu
Web: www.hajoszoltan.sk
Polgármesteri Titkárság
Név: Mgr. Balázs Veronika
Mobil: +421 907 121 241
Telefon: 031/590 39 41
Email: veronika.balazs@dunstreda.eu
primator@dunstreda.eu

1967-ben születetett. Az iskoláit a mai Szabó Gyula Alapiskolában kezdte, majd a dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Gimnáziumban érettségizett. A különféle sportok kipróbálása után a futball volt az, amely az érdeklődését legjobban elnyerte. A középiskolai diákévek alatt a járási bajnokságban focizott. A sport szeretete és a mozgás igénye megmaradt bennem a mai napig. Az érettségi után sikeresen felvételt nyertem a pozsonyi Comenius Egyetem Jogi Karára.

Egyetemi tanulmányait 1990-ben fejezte be sikeresen. Még ugyanebben az évben letette a doktori vizsgát. Bírói gyakorlatot a pozsonyi Körzeti Katonai Bíróságon és a dunaszerdahelyi Járásbíróságon szerzett, majd 1992-ben bírói szakvizsgát is sikeresen teljesítette.

Jogi gyakorlatot és szakmai tapasztalatot a dunaszerdahelyi Kataszteri Hivatalban, az Általános Hitelbank Rt., a Szlovák Takarékpénztár Rt. és a Szlovák Hitelbank Rt. jogi osztályán szerezett. Szakmai munkáját Dunaszerdahelyen 1996-ban kezdte, ami egy egyszemélyes ügyvédi irodaként indított vállalkozásból, mára egy hat, szakképzett munkatársat számláló komoly ügyvédi szolgáltatásokra képes irodává fejlődött.

Politikai pályafutása már utolsó éves egyetemistaként, 1990-ben indult, akkor lépett be a Független Magyar Kezdeményezés politikai mozgalomba. A Független Magyar Kezdeményezés, Magyar Polgári Párttá való átalakulásakor az MPP Országos Etikai Bizottsága elnökévé választották. A Magyar Koalíció Pártjának megalakulásakor tagja lett az Országos Etikai Bizottságnak, majd később az Országos Alapszabály-felügyelő Bizottságnak is. 2011-ben a Magyar Közösség Pártja Helyi Alapszervezetének tisztújító taggyűlésén megválasztották a dunaszerdahelyi Alapszervezet elnökének. 2016. június 6-tól a Magyar Közösség Pártja Országos Elnökségének tagja. 2021 szeptemberében megalakult a Szövetség politikai párt, amelynek dunaszerdahelyi alapszervezete elnőkévé választották. 

Közéleti munkát 2009-ben kezdte, amikor a dunaszerdahelyiek az időközi helyhatósági választásokon polgármesternek választották. Ezidő óta töretlen igyekezettel és elszántsággal dolgozik városunkért, Dunaszerdahelyért és a dunaszerdahelyiekért. A 2017-es, novemberi megyei önkormányzati választásokon ismét megválasztották Nagyszombat Megyei Önkormányzat képviselőjévé.

Családot 1993-ban alapított, amikor házasságot kötött. Ma két gyermek boldog édesapja.

Minden hónap első szerdáján 9:00 és 11:00 óra, valamint 13:00 és 15:00 óra között.