Egészséges városok Kárpát-medencei egyesülete tagvárosa

Egeszseges varosok

 

A WHO Európai Egészséges Városok Hálózata 1988 óta működik, jelenleg közel 100 projektváros és 30 nemzeti hálózat részvételével, melyek csaknem 1400 helyi önkormányzatot ölelnek fel az Európai Régióban.

Az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesületének jelenleg 26 tagvárosa van, melyhez Dunaszerdahely Városa 2022-ben csatlakozott.

Az Egészséges Városok program elsődleges célja, hogy a városok döntéshozóinak napirendjén az egyik legfontosabb helyen szerepeltesse az egészséget, elősegítse átfogó helyi stratégiák kidolgozását az egészség és a fenntartható fejlődés biztosítására.

 

WHO Európai Egészséges Városok Hálózat:

https://www.euro.who.int/en/health-topics/environment-and-health/urban-health/who-european-healthy-cities-network

Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesülete:

www.egeszsegesvarosok.hu

 

A dunaszerdahelyi székhelyű Regionális Népegészségügyi Hivatal a 2023-as évi Dohányzásmentes Világnap alkalmából nyitott napot szervez a dohányzásról való leszokást segítő tanácsadással kapcsolatosan 2023. május 30-án.

A Nagyabonyi út 1067. sz épületben ingyenes vizsgálattal (szén-monoxid mérés a kilélegzett levegőben és spirometria) és szakmai tanácsadással várják az érdeklődőket az egészségnevelési osztály munkatársai 9,00 órától 11,00 óráig.

 

Csatolmány Méret Feltöltés dátuma Dokumentum típus Letöltés
Názov: Meghívó Méret:

357.26 KB

Dokumentum típus:

pdf

Letöltés:Letöltés
Názov: Cukorbetegség világnapja - november 14. Méret:

67 KB

Dokumentum típus:

doc

Letöltés:Letöltés