A 2018/19-es tanév gyermekszemélyiségeit tüntették ki

Hírek a városból

A 2018/19-es tanév gyermekszemélyiségeit tüntették ki

Tizenharmadik alkalommal díjazták az év iskolás gyermekszemélyiségeit Dunaszerdahelyen. A városháza dísztermében megtartott ünnepségen az öt városi fenntartású alapiskolából és a művészeti alapiskolából összesen 31 kitűnő tanuló részesült elismerésben. A kitüntetettek a kiváló tanulmányi eredmények mellett több országos, kerületi vagy Kárpát-medencei versenyen is részt vettek, és szép eredménnyel végeztek, öregbítve ezzel az iskola és a város jó hírnevét.

A diákokat A.Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek, Gútay László, az oktatási és kulturális bizottság elnöke, továbbá Bubniak Júlia hivatalvezető és Molnár Tímea, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztályának vezetője köszöntötte. Az ünnepi eseményen jelen volt Nagy Péter diákpolgármester is, aki szintén gratulált diáktársai szép eredményeihez, egyúttal megköszönte a pedagógusok munkáját is.

A. Szabó László alpolgármester is megköszönte a pedagógusok és a szülők munkáját, akik nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a diákok kiemelkedő iskolai eredményeket érjenek el. Az alpolgármester egyúttal hangsúlyozta, a tanulók a kimagasló eredmények érdekében sokszor a szabadidejüket is feláldozzák. A befektetett munkát azonban siker koronázza, a diákok kitartásuknak, szorgalmuknak is köszönhetően kiemelkednek a többiek közül. A 2018/19-es tanévben a következő diákok részesültek elismerésben:

 

Szabó Gyula Alapiskola :

Kiss Erika

Kozma Viktória

Lábodi Philip

Melicher Kinga

Schnircz Victoria

Szemes Bálint

 

Vámbéry Ármin Alapiskola:

Fekete Dóra

Kiss Enikő

Nagy Szabina

Németh Boglárka

Rásó Filip

Póda László

 

Kodály Zoltán Alapiskola:

Kohút Rebeka

Komlós Zsombor

Lukács Noémi

Mátis Dániel

Sántha Máté

 

Smetana ligeti Alapiskola

Daniel Both

Jakub Jánoš

Samuel Új

 

 

Jilemnický utcai Alapiskola

Bartalosová Nina

Kapitančíková Simona

Kádasiová Barbara

Simonová Bianka

Szitásová Beáta

Tokovicsová Liana

 

 

Művészeti Alapiskola:

Bartal Dóra

Horváth Dóra

Szitásová Beáta

Tóth Bálint

Tóth Sára