50 éves fennállását ünnepli idén a Rózsaligeti óvoda

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
50 éves fennállását ünnepli idén a Rózsaligeti óvoda

Az 1968/69-es tanévben nyílt meg a Rózsaligeti óvoda az Észak I-es lakótelepen. Az intézmény idén működésének 50 éves jubileumát ünnepli. A kerek évfordulóról először a hagyományos családi napon emlékeztek meg, amelyen részt vettek az intézménybe járó gyerekek szülei és nagyszülei. A gyerekek kulturális műsort adtak,  kézműves foglalkozásokat tartottak, továbbá volt arcfestés és állatsimogató is.  A június 26-ra tervezett ünnepségen pedig az óvoda egykori igazgatóit és óvónőit látja vendégül az intézmény jelenlegi vezetése.

 

A Rózsaligeti óvoda 3 osztállyal nyílt meg: két magyar és egy szlovák működött. Mindez a mai napig változatlan. A kezdeti években a három osztályba 90 gyerek járt, majd ez a szám a csökkenő gyereklétszám miatt folyamatosan kevesebb lett. Az óvodát jelenleg 56 gyermek látogatja, az intézmény a mai előírásokat betartva telt házzal működik. Az óvodát családias légkör jellemzi. Sok mai szülő is egykor ebbe az intézménybe járt. 

 

A Rózsaligeti óvoda élén 29 éve Navrátil Beáta áll, aki idén újabb 5 évre kapta meg kinevezését Hájos Zoltán polgármestertől. Az óvoda nevelési programja a Rózsa nevet viseli. A nevelési intézmény gyerekközpontú, nagy hangsúlyt helyeznek a mozgásra, hogy már kiskorban is megszerettessék a sportolást. Számos szakkör, mint például ügyes kezek és modern tánckör is működik.

 

Az intézmény vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy az épületet korszerűsítse. A belső teret az elmúlt években sikerült teljesen felújítani. Modernizálták a szociális helyiségeket, a tantermeket és az öltözőket. Megvalósult az első és a hátsó udvar felújítása is. A következő években pedig szeretnék korszerűsíteni a homlokzatot, kicserélni az ablakokat, valamint a kerítés festése és a játszótér műfűvel való befedése is a tervek között szerepel.