Adományokkal segítették a rászoruló családokat az ünnepek előtt

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

A Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász évek óta adományokkal segíti a rászoruló dunaszerdahelyi és környékbeli családokat. Idén is immár hagyományosan elsősorban tartós élelmiszerből álló csomagokkal igyekeztek szebbé tenni a nehéz körülmények között élő családok karácsonyát. Az ünnepek előtt az adományokat a karitász nyilvántartásában szereplő 200 család között osztották szét.

Az ajándékcsomagok tartalma több jótékonysági gyűjtés során gyűlt össze. A karitász szeptember elején egy nagyobb szabású városi gyűjtést rendezett, illetve minden szombaton elfogadták a családok felajánlásait. November végén pedig az önkéntesek tartós élelmiszert gyűjtöttek a Tesco bevásárlóközpont bejáratánál. Bugár György karitászvezető Karaffa Attila alpolgármesterrel közösen több családot otthonában keresett fel, és átadta számukra az adománycsomagot.

A Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász, Dunaszerdahely városvezetése és a városi hivatal szociális osztályának munkatársai a városi nyugdíjasklubban adventi teadélutánt szerveztek elsősorban a  kisgyermekes rászoruló családoknak. Az összejövetelen mintegy 20 családot ajándékoztak meg elsősorban tartós élelmiszerrel, játékokkal, könyvekkel és további kisebb ajándékokkal. A  családoknak lehetőségük van a karitász központjába is bemenni további adományokért, hogy karácsonykor ők  se szenvedjenek hiányt semmiben.

Az összejövetelen részt vett Dunaszerdahely két alpolgármestere, A. Szabó László és Karaffa Attila, Puha György városi képviselő, az önkormányzat szociális bizottságának elnöke, Szakál László esperes, Bugár György karitászvezető és a városi hivatal szociális osztályának munkatársai. Mindannyian örömüket fejezték ki, hogy az emberek összefogásának és segítőkészségének van eredménye, a karitatív munkának köszönhetően azon családok számára is széppé és bőségessé teszik a karácsonyt, akik anyagi lehetőségei szerényebb ünneplést engednek.