Április végétől Dunacsúnig jár a biciklibusz

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Április végétől Dunacsúnig jár a biciklibusz

Április utolsó szombatjától hétvégeken és ünnepnapokon újra közlekedik Dunaszerdahelyről a kerékpárokat is szállító speciális autóbuszjárat. A tavalyihoz képest azonban az útvonala alaposan megváltozott, mert a végállomása Dunacsún lett. Újdonságnak számít az is, hogy a bicikliszállítás és az utazás teljesen ingyenes lesz.

A buszjárat a dunaszerdahelyi városházával szembeni megállóról indul 10.30-kor, 13.30-kor, Dunacsúnról vissza pedig 12 és 18 órakor. A járatnak két közbeeső megállója van még Bősön a gáton és Vajkán a kompkikötő közelében a Csente csárdánál.

A Dunaszerdahelyi Autóbusz-közlekedési Vállalat sokat remél attól, hogy egészen Dunacsúnig szállítja elsősorban a bringásokat és a görkorcsolyázókat. Ezzel a döntéssel főleg a régióbeli kerékpáros turizmust szeretnék támogatni.

A nyolcadik szezonját megkezdő különleges autóbusz egyedülálló az országban, amely kerékpárok szállítására is alkalmas. Mintegy 20 kerékpár elhelyezését biztosító tér van erre kialakítva, huszan utazhatnak benne és állóhelyek is vannak. A dunaszerdahelyiek és a turisták részéről nagy az érdeklődés a speciális járat iránt. Az új, attraktívabb útvonaltól azt várják a járat működtetői, hogy a hétvégeken még többen „nyergelnek át” kerékpárra és görkorcsolyára, hiszen a felvízcsatorna gátján mindkét oldalon kiváló lehetőség nyílik erre.  

Az autóbusz a tervek szerint október 14-ig közlekedik, de ez az időjárástól függően módosulhat.

Bővebb aktuális információk: 0910/49 49 49

További információk a http://www.sadds.sk/hu/cyklobus weboldalon. (pve)