Az asszisztált népszámlálás során eddig több mint 700 személyt számoltak meg Dunaszerdahelyen

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Az asszisztált népszámlálás során eddig több mint 700 személyt számoltak meg Dunaszerdahelyen

Május 3-tól Dunaszerdahelyen is megkezdődött a népszámlálás második, ún. asszisztált szakasza. Az eletronikus kérdőívet 20 354 személy töltötte ki Dunaszerdahelyen. Május 24-i adat szerint 21 102 lakost számoltak meg Dunaszerdahelyen, vagyis eddig 748 személy kért segítséget a népszámlálás során.

Fontos információ: a kiskorú gyermekeket is külön meg kell számolni. Aki ezt nem tette meg elektronikusan, most már asszisztens segítségét kell kérnie.

Azok számára, akik nem töltötték ki az elektronikus kérdőívet, két lehetőség van: vagy telefonon népszámlálási asszisztenst rendelnek a házhoz, vagy pedig a város által kijelölt kapcsolattartó helyek valamelyikét keresik fel.

Három helyen működik kapcsolattartó hely: a városi hivatalban, a volt cserkészházban a Szövetség a Közös Célokért irodájában, valamint a Sikabonyi Közösségi Házban.

A városi hivatalban a népszámlálási kapcsolattartó hely nyitvatartása megegyezik a városi hivatal ügyfélfogadási idejével. A volt cserkészházban a kapcsolattartó helyet a Szövetség a Közös Célokért iroda ügyfélfogadási idejében lehet felkeresni. A Sikabonyi Közösségi Házban hétfőn délután fél 1 és 4 óra között, szerdán délután fél 1 és 5 óra között, valamint pénteken délelőtt 9 és 13 óra között állnak a lakosok rendelkezésére.

A lakosok mobil asszisztensek segítségét is igénybe vehetik, ebben az esetben a 0905/407 018-as telefonszámot lehet hívni.