Az én városom Dunaszerdahely – gyermek és ifjúsági fotópályázat

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Az én városom Dunaszerdahely – gyermek és ifjúsági fotópályázat

Dunaszerdahely város alpolgármesterei, A. Szabó László és Karaffa Attila fotópályázatot hirdetnek az alap- és középiskolás tanulók számára.
A pályázat célja, hogy Dunaszerdahely fiataljai fedezzék fel a város szépségeit, emlékhelyeit, örökítsék meg mindennapjainak pillanatait, a saját szemszögükből értelmezzék azt, illetve egyedi módon dokumentálják városunk folyamatos fejlődését, arculatának változásait.
A kategóriák a következők:
I. Az alapiskolák felső tagozatos tanulói.
II. A középiskolás tanulók.
A tanulók mindkét kategóriában három téma közül választhatnak:
1) Iskola és tanulók, közösségek,
2) Természeti szépségek,
3) Az én városom, Dunaszerdahely (utcák, terek, épületek, műemlékek, emlékhelyek, közösségei terek stb.)
Témapontonként max. 5 pályamunkát várunk, egy-egy pályázó akár mindhárom témapontban készíthet pályaművet. Műfaji korlátozások nincsenek!
A pályázat célja, hogy a fiatalok önálló gondolatokat, megjelenítési és közlési formákat alakítsanak ki önmagukban a fotózás segítségével.
A fényképek online küldhetők be, lehetőség szerint minél jobb felbontásban és méretben (egy fotó max. 10 MB lehet). Ha valaki több kategóriában pályázik, akkor annyiszor kell kitöltenie az online kérdőívet.
A zsűri a válogatásnál csak olyan pályamunkákat vesz figyelembe, amelyek a város életét, épületeit, környezetét örökítik meg, illetve egyértelműen és beazonosíthatóan Dunaszerdahelyhez kötődnek.
A pályázatra beküldött alkotásokat szakmai zsűri bírálja el.
A pályázat kiírója a pályaműveket díjmentesen felhasználhatja a pályaművekből rendezendő kiállítássorozat, a pályázathoz kötődő kiadvány, esetleges későbbi pályázat népszerűsítésére a mű szerzője és a mű címe egyidejű feltüntetése mellett, a mű integritásának sérelme nélkül. A kiíró díjazásmentesen jogosult a művek bemutatására a kiállítás keretében, továbbá használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, tv műsor, reklám stb. keretében.
Nyeremények:
A nyertesek kategóriánként díjazásban részesülnek. A zsűri internetes szavazást is indít majd a kiválasztott pályaművekből a közösségi hálón. A legjobb képek kiállításra kerülnek a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
A pályázat nyerteseinek kihirdetésére és a díjátadó ünnepségre 2019 őszén kerül sor.
A pályázat részvételi feltételei:
A pályázóknak legkésőbb 2019. szeptember 15-ig kell feltölteniük a felvételeiket (itt a fotóknál ki kell tölteniük a pályázati űrlapot is). A határidő után beküldött képeket nem áll módunkban elfogadni.
Médiapartnerek: www.dunaszerdahelyi.sk, https://www.facebook.com/szerdahely/