Beiratkozás az óvodákba

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Beiratkozás az óvodákba

Dunaszerdahely városi fenntartású óvodáiba a beiratkozás 2021. május 10-től 2021. május 21-ig tart.

 

Beiratkozási lehetőségek:

  1. Online beiratkozás - gmail-fiókra van szükség, mivel csatolni kell a gyermek egészségi állapotáról szóló igazolást

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpCl2YTk-lCS9F7c5C_lIcJVNUoKuBR2faqsd8YTaMmxAeow/viewform).

  1. A város honlapjáról letölthető formanyomtatvány kitöltése, majd annak elektronikus úton történő továbbítása a kiválasztott óvoda e-mail címére (megtalálható a  https://dunstreda.sk/hu/varosi-intezmenyek-0  weboldalon).
  2. A formanyomtatvány személyes benyújtása - a kitöltött űrlapot dobja a kiválasztott óvoda postaládájába, ill.személyesen adja le munkanapokon 8,00-16,00 között).
  3. Postai úton történő elküldés - küldje el a kitöltött formanyomtatványt a kiválasztott óvoda címére (a címek megtalálhatók a  https://dunstreda.sk/hu/varosi-intezmenyek

weboldalon).

                                                                                                                                        

A formanyomtatvány elérhető itt

 

 

Három éves kortól vesznek fel gyermekeket az óvodákba, kivételes esetekben kétéves kortól is. A gyermek az óvodába a tanév elején, valamint a tanév során is felvehető.

 

A gyermek felvételét az óvodába a szülő / törvényes gondviselő írásos kérelemmel kérvényezi. Az írásás kérelem elengedhetetlen része a gyermek egészségi állapotáról szóló igazolás, melynek tartalmaznia kell a kötelező oltásokról szóló információkat is.

 

A benyújtott kérelmek száma nincs korlátozva, az óvodába felvehető gyermekek száma az adott óvoda kapacitásától függ.

 

Az óvoda igazgatója határozza meg a gyermekek felvételének feltételeit. Az alapvető feltételek közzé vannak téve a város weboldalán (https://dunstreda.sk/files/podmienky_prijim_do_ms_2021.pdf ), a gyermekek felvételének egyéb feltételeiről a pedagógiai tanács döntése alapján rendelkeznek az igazgatók, s azt közzéteszik.

 

Azon gyermekek számára, akik 2021. augusztus 31-ig betöltötték az ötödik életévüket, az óvodalátogatás kötelező lesz.

 

A kötelező óvodai nevelést a gyermek az állandó lakhely szerinti önkormányzati fenntartású óvodában végzi, kivéve, ha a szülő másik óvodát választ a gyermek számára, s ennek az óvodának az igazgatója ebbe beleegyezik.

 

Dunaszerdahely Város Képviselő-Testülete meghatározta a dunaszerdahelyi állandó lakhelyű, óvodaköteles gyermekek részére az állandó lakhely szerinti önkormányzati fenntartású óvodák vonzáskörzeteit. A vonzáskörzetek megtalálhatók a város weboldalán (https://dunstreda.sk/files/spadovost_ms_material.pdf).

 

Minden szülőnek, akinek a gyermeke augusztus 31-ig betölti a 6. életévet, kötelező gyermekét beíratnia az alapiskola első évfolyamába. Az a gyermek, aki nem érte el az iskolaérettséget, a Pedagógiai-pszichológiai Tanácsadó és Prevenciós Központ és a gyermekorvos beleegyezése, ill. a szülő beleegyezése alapján köteles folytatni, ill.megkezdeni az óvodalátogatást.  Erről az óvoda igazgatója ad ki határozatot. A határozat kiadásáról a szülő tájékoztatja azt az iskolát is, ahol a gyermek beiratkozott a kötelező iskolalátogatásra.