Dunaszerdahely idén is benevezett a Kerékpáron a munkába elnevezésű versenybe

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Dunaszerdahely idén is benevezett a Kerékpáron a munkába elnevezésű versenybe

Dunaszerdahely Város Önkormányzata a tavalyi pozitív fogadtatásra és a sikeres szereplésre való tekintettel 2018-ban is benevezett a Kerékpáron munkába országos versenymozgalomba, amelynek az a célja, hogy minél több ember használja a kerékpárt munkába járásra. A mozgalom célja, hogy felhívja az önkormányzatok figyelmét a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére, valamint arra ösztönözze a munkaadókat, hogy azoknak, akik kerékpárral járnak a munkahelyükre, alakítsanak ki megfelelő körülményeket és helyet a bicikli tárolására. Ezzel párhuzamosan a kerékpáros közlekedés előnyeire is szeretnék felhívni a figyelmet, mint az egészségre gyakorolt pozitív hatás, továbbá a költséghatékony és gyors közlekedés.

 

A Kerékpáron a munkába elnevezésű kampány 2018. május 1. és 31. között zajlik, az önkormányzatok regisztrációja március 1-jén kezdődött és április 18-án fejeződik be. Városunkban dunaszerdahelyi székhelyű intézmények vagy cégek nevezhetnek a versenybe 2-4 fős csapatokkal. Az alsó korhatár 15 év, tehát középiskolás csapatok is alakulhatnak. Csak a munkahelyre megtett kilométerek számítanak, amelyeket a honlapra is fel kell tölteni. Négy napra visszamenőleg lehet beírni a kilométereket. A hétvégi bringázások is számítanak, így akik hétvégén is dolgoznak, jó eséllyel indulnak a versenyben. Akik messzebbről közlekednek bringával a munkába, előnyt élveznek, mert több kilométert kell kerékpárral megtenniük. A verseny kiértékelésénél a letekert kilométerek száma és a kerékpárral közlekedés gyakorisága számít. 

 

A dunaszerdahelyi szervezők idén is nagy érdeklődésre számítanak. Tavaly 24 csapat 76 résztvevő szállt be a versenybe, és összesen több mint 9000 kilométert tekertek le.A versenybe május 5-ig lehet jelentkezni a www.dopracenabicykli.eu honlapon. A legtöbb kilométert teljesítő csapatok értékes díjakat nyernek, amelyeket az önkormányzat díjaz. A közlekedési tárca külön értékeli a legaktívabb önkormányzatot, illetve azt is, hogy a cégek megfelelő feltételeket teremtenek-e a munkába kerékpáron járó alkalmazottak számára kerékpárjuk elhelyezésére, valamint zuhanyozók létesítésével sarkallják őket a környezettudatos közlekedésre.