Dunaszerdahely legifjabb lakóit köszöntötték

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Dunaszerdahely legifjabb lakóit köszöntötték

Szeptember 14-én első alkalommal ünnepélyes keretek között köszöntötték a 2018-as év első három hónapjában született újszülötteket a városi hivatal eskető termében. Az önkormányzat babaköszöntő ajándékát azok vehették át, akik állandó dunaszerdahelyi lakhellyel rendelkeznek. A hagyományteremtő céllal megtartott ünnepségen 11 család vett részt.

 

A jelen lévő babákat és szüleiket a Komenský utcai óvoda ovisai, Szelle Kincső és Szolgai Viktória verssel köszöntötték. Ezt követően Horváth Bazsó Zsuzsanna zenetanár fuvolajátéka következett. Csörgő Dóra, Dorák Dalma, Hideghéty Zsolt, Boris Viktor Kosár, Emma Libai, Magyar Gábor, Mészáros Nóra, Puha Hanna, Lea Valentová, Simon Valíček, Veréb Olivér – ők azok az újszülöttek, akiket elsőként ünnepélyesen köszöntött Dunaszerdahely polgármestere.

 

Hájos Zoltán polgármester beszédében hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy minél több baba szülessen Dunaszerdahelyen. A megszületett gyerekek ugyanis ajándékok a családoknak, és egyúttal a városnak is, hiszen ők alkotják a jövő generációt.  "A társadalom alappillére a család. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok családot alapítsanak, gyermeket vállaljanak és szeretetben felneveljék őket. Az önkormányzat feladata pedig az, hogy színvonalas bölcsődéket, óvodákat és alapiskolákat működtessen, ahol majd ezek a babák nevelkedhetnek" –  hangsúlyozta Hájos Zoltán, aki egyúttal jó egészséget, sok türelmet, örömet és szeretetet kívánt a szülőknek a gyermekeik felneveléséhez.

 

A szülők a polgármestertől emléklapot és ajándékot vehettek át, majd aláírták a város krónikáját.