Dunaszerdahelyi Udvari Muzsika a reformáció jegyében

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

Idén nyáron ismét kiváló koncertekkel várják a közönséget a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal udvarán. A Dunaszerdahelyi Udvari Muzsika elnevezésű koncertsorozattal a városi önkormányzat megemlékezik arról, hogy 2017-ben ünnepeljük 500. évfordulóját annak, hogy 1517-ben Luther Márton útjára indította a reformációt. A rendezvény során júliusban négy koncertet tartanak.

 

Július 6-án a galántai Kodály Zoltán Daloskör lép fel, akik a május végén Galántán megrendezett Szlovákiai Magyar Felnőtt Énekkarok Országos Minősítő Versenyén kiérdemelték a legmagasabb minősítési fokozatot. A daloskör tavaly ünnepelte megalakulásának 60. évfordulóját, a kórus karnagya Józsa Mónika.

 

Július 13-án a magyarországi Szent Efrém Férfikar ad koncertet. A kórus 2002-ben alakult meg, s az utóbbi években Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesévé vált. Fő céljuk a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése, a bizánci zene szépségének megismertetése elsősorban a magyar, valamint az európai közönséggel.

 

Július 20-án a Nemeshodosi Megmaradásunkért Kultúrcsoport fellépését tekintheti meg a közönség, akik nagy hangsúlyt fektetnek a magyar kultúra és hagyományok ápolására. Idén májusban Balatonlellén a VII. Magyar Világtalálkozón a kultúrcsoport képviselte Felvidéket.

 

A rendezvény zárókoncertjére július 27-én kerül sor, a magyarországi Lumen Christi Gospel Kórus várja a közönséget. A kórusnak 4 lemeze jelent meg, és számos helyen adtak már koncertet. Ők a „fekete gospel” zene magyar képviselői.

 

Minden koncert 19 órakor kezdődik, a belépés díjtalan. A koncerteket rossz idő esetén a városháza házasságkötő termében tartják meg.