Egészségügyi nővéreket jutalmaztak

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

Ápolókat és egészségügyi nővéreket tüntettek ki

Május 12-én, az Ápolók nemzetközi napján az Összefogással a holnapért Polgári Társulás és a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat MKP-s képviselői klubja immár 4. alkalommal tüntette ki a nővéreket és ápolókat. Az ünnepi esemény célja, hogy tiszteletüket és megbecsülésüket fejezzék ki azoknak az egészségügyi nővéreknek, ápolóknak, akik e szép, ugyanakkor gyakran nehéz hivatást becsülettel, szeretettel és odaadással végzik a mindennapokban.

 

A nővéreket Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere, Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke és Fekete Mónika, a Nővérek és Szülészasszisztensek Regionális Kamarájának elnöknője köszöntötte.

A polgármester kiemelte: "Az ápolónők munkáját csak azok értékelik, akik kapcsolatba kerülnek velük. Ezt a hivatást csak nagy szívvel és óriási szeretettel lehet végezni. A nővérek sokszor egy pár jó szóval is segíthetik a gyógyulást. Mivel a társadalom nem értékeli ezt a munkát, ezért fontosnak tartjuk, hogy a tiszteletet kifejezve gesztusként kitüntetésben részesítsük az ápolókat".

 

Berényi József megyei alelnök a nővér szó jelentésére hívta fel a figyelmet. "A nővér szó az ápoló mellett testvért is jelent. A névazonosság nem véletlen, hiszen a testvér is akkor segít, amikor kell. A nővér léte pótolhatatlan mind a családban, mind az egészségügyben."

 

Fekete Mónika, a Nővérek és Szülészasszisztensek Regionális Kamarájának elnöknője hangsúlyozta, "Míg az orvosok gyógyítanak, a nővérek törődnek a betegekkel. Minden nap nyújtanak valamit az embertársaknak, enyhítik a fájdalmat, osztoznak a gyógyulás örömében. Szükség van a munkájukra."

 

Az ünnepségen tíz kiemelkedő munkát végző, az egészségügyben dolgozó nővért, ápolót jutalmaztak. Hat nővért a Nővérek és Szülészasszisztensek Regionális Kamarája a dunaszerdahelyi kórházzal közösen jelölt a kitüntetésre. Jutalomban részesült a város területén működő szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények: a bölcsőde és az Idősek otthona egy-egy alkalmazottja is, akiket a városi hivatal javasolt a kitüntetésre. Az ünnepségen két magánorvosi rendelőben dolgozó egészségügyi nővér is kitüntetést vehetett át, őket a polgárok javaslatai alapján választották ki.

 

A kitüntettek névsora: Elek Mónika, Gódány Zsuzsanna, Kohel Anita, Morvay Iveta, Angyal Piroska, Csomor Zsuzsanna - a Dunaszerdahelyi Kórház és Rendelőintézet munkatársai

                                      Antal Ilona - az Idősek otthona munkatársa

                                      Nagy Ilona - a Dunaszerdahelyi Városi Bölcsőde munkatársa

                                      Pelikán Irén, Beke Kornélia - mindkét egészségügyi nővér magánrendelőben dolgozik