Elektronikus ügyintézés és mobilalkalmazás a lakosság szolgálatában

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Elektronikus ügyintézés és mobilalkalmazás a lakosság szolgálatában

Elektronikus ügyintézés és mobilalkalmazás a lakosság szolgálatában

A városi önkormányzat 2016-ban egy új informatikai rendszert vezetett be. Az új rendszer elsőként a városi hivatal alkalmazottainak munkáját könnyítette meg, ugyanis erre a rendszerre csatlakoztak a városi intézmények. Az adatokat így már központilag tudják nyilvántartani. Mindez a lakosok ügyintézését is egyszerűsíti. A polgárok egy elektronikus ügyfélkapun keresztül csatlakozhatnak, és elektronikus személyi igazolvánnyal regisztrálhatnak.

A dunaszerdahelyi magánszemélyek és vállalkozók ezen keresztül kapnak információt többek között a helyi adókról és illetékekről, a hűségkártyáról, szerződésekről, valamint a hivatallal történő levelezés is megvalósítható ezen keresztül. Az elektronikus ügyintézés 2019. január 1-től bővülni fog.

DS APP - mobilalkalmazás, amely nemcsak a helyieknek hasznos

A mobilapplikáció okostelefonra tölthető le. Magyarul és szlovákul nyújt tájékoztatást nemcsak a dunaszerdahelyieknek, hanem a városba látogató turistáknak is. A későbbiekben az angol nyelven történő tájékoztatást is tervezik. Az új szolgáltatás információt nyújt a városi hivatal felépítéséről, az ügyfélfogadásról, az egyes osztályokról, a városi képviselőkről, és tartalmazza a legfontosabb telefonszámokat is. Tájékoztat továbbá az oktatási, az egészségügyi intézményekről, valamint a sportlétesítményekről is. A program tartalmazza a termálfürdő, a városban működő éttermek, bárok, ügyeletes gyógyszertárak és a taxi szolgálatok elérhetőségeit, továbbá a vonat- és az autóbuszjáratokkal kapcsolatos információkat. A városi buszjáratok menetrendje is megtalálható itt. Az applikáció megmutatja a fizetett parkolókat, sőt SMS-ben parkolójegyet is lehet vásárolni. Az érdeklődők a város látványosságairól is kapnak információt. Az applikáción keresztül hibabejelentésre is lehetőség nyílik, így ha a lakos meghibásodást észlel, fényképes jelentést tehet.