Elmaradtak az újszülötteket köszöntő rendezvények, de az érintetteknek eljuttatják a város ajándékát

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Elmaradtak az újszülötteket köszöntő rendezvények, de az érintetteknek eljuttatják a város ajándékát

Dunaszerdahely önkormányzata rendszeres időközönként a városi hivatalban ünnepség keretében köszönti az újszülötteket és szüleiket. A járványhelyzet miatt ezek az ünnepi babaköszöntők elmaradtak, viszont Hájos Zoltán polgármester eljuttatja a város ajándékát Dunaszerdahely legkisebb lakóinak.

 

A karácsonyi ünnepek előtt a 2020 szeptembere és 2021. májusa közötti időszakban született dunaszerdahelyi állandó lakhelyű újszülötteket ajándékozta meg az önkormányzat. Az ajándékokat a városi rendőrök, a polgárőrség tagjai és önkéntesek kézbesítették a családoknak. Azok, akik december 23-ig nem tudják átvenni az ajándékokat, 2022. január 10-től a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal ügyfélfogadó irodájában átvehetik.

 

Az újszülöttek egyszeri anyagi támogatást is kapnak

 

A Fészek Alapítvány Újszülött alapjából minden dunaszerdahelyi állandó lakhelyű újszülöttet egyszeri 100 eurós pénzbeli támogatásban részesít. Az alapítvány ezzel szeretne hozzájárulni az újszülött érkezésével járó kiadásokhoz.

 

Az újszülötteknek járó támogatás azonban nem jár alanyi jogon, azt írásban kérvényezni kell a Fészek Alapítványnál: https://www.nadaciahniezdo.sk. A kérelmet a gyermek születését követő első hónap után lehet benyújtani, legkésőbb a gyermek 1 éves koráig. Az újszülöttek támogatása legkorábban 2021. január 1. napjától igényelhető.

 

Karaffa Attila alpolgármester, a Fészek Alapítvány elnöke elmondta, már több kérvény is beérkezett az alapítványhoz, amelyeket pozitív elbírálásban részesítettek. A kuratórium tagjai azt szeretnék, ha gyors és gördülékeny lenne a kérelmek elbírálása és a támogatások kifizetése. Megkönnyítve a kérelmezők dolgát, a városi hivatallal a jövőben egy együttműködési szerződést köt az alapítvány, amely segítségével már nem kell csatolniuk a kérelmezőknek a Hűségkártya, sem az anyakönyvi bizonyítvány másolatát. Egyszerűbbé szeretnénk tenni a kérvény benyújtását, illetve elkerülni a felesleges bürokráciát, és szem előtt tartva a környezettudatos ügyintézést, csökkenteni a papír alapú mellékletek számát.

Cookies