Felújított nagy úszómedence várja a strandolókat

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Felújított nagy úszómedence várja a strandolókat

A nagy úszómedencében már folyamatosan lesz víz, ezentúl állandóan a vendégek rendelkezésére áll. Az idei strandszezonban ez a legnagyobb változás a termálfürdőben.

A nagy úszómedence 45 éve szolgálja a fürdővendégeket, a felújítása már elengedhetetlen volt. Somogyi Gábor, a dunaszerdahelyi termálfürdő igazgatója elmondta, a legnagyobb problémát eddig az okozta, hogy a medence vizét le kellett engedni, így a fürdővendégek nem mindig tudták használni.

"Az óriási űrtartalom miatt a vízcsere sokáig tartott. Most már megváltozott a medence technológiai háttere,  vízforgatós üzemmódban működik. A vizet már nem kell leengedni, biztosítható a vízminőség és a vízhőmérséklet. A vendégeknek sokkal nagyobb komfortot biztosít. Mi nem a vendégek számát szeretnénk növelni, hanem azt szeretnénk elérni, hogy a fürdőzők minél elégedettebben távozzanak" –  mondta Somogyi Gábor.

A 26-28 fokos  úszómedence közel 1000 négyzetméteres vízfelületével a legnagyobb medencék közé tartozik. Elsősorban úszók használják. A felújítás során lassan mélyülő lett, így a családoknak is ideális lesz. A kevésbé forgalmas napokon a medencében úszósávokat is leválasztanak. Az 1,1 millió euró értékű beruházást a fürdő önerőből valósította meg.

A strandolóknak biztosított vízfelület a nyáron tovább fog nőni, mert zajlik a fürdő területén lévő tó revitalizációja.  A tó egy része fürdőzésre alkalmas lesz. Egy igazi tóparti strand várja a vendégeket. Létrejön egy fahidas összeköttetés a tó közepén lévő szigettel, ahol különböző attrakciókat tervezünk. A tóban egy színpadot is kialakítanak, ahol elsősorban esti programokat terveznek.

A felújítások sorában szerepel a létesítmény előtti parkoló rendbetétele, valamint a kemping területén található panzió teljeskörű modernizációja és kapacitásának bővítése. A szobaszámot 9-ről 22-re növelik.