Hazaváró találkozó: az egykori dunaszerdahelyiek felidézték a régi emlékeket

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Hazaváró találkozó: az egykori dunaszerdahelyiek felidézték a régi emlékeket

A dunaszerdahelyi önkormányzat ötödik alkalommal rendezte meg a Hazaváró találkozót, amelyre olyan egykori dunaszerdahelyiek látogatnak haza, akik valamilyen formában kötődnek a városhoz. Akár itt születtek, akár itt éltek néhány évig, ma már azonban az ország vagy a világ más pontján van a lakhelyük.

A Hazaváróra idén tizenhárman látogattak haza, köztük voltak olyanok, akik először, míg mások már többedszer. Visszatértek többek között Trencsénből, Zselízről. Magyarországról is többen hazajöttek Dunaszerdahelyre, Budapestről, Veszprémből, és Szombathelyről.

Hájos Zoltán polgármester a városházán ünnepélyesen fogadta az egykori dunaszerdahelyieket, akikkel a város jelenéről és a fejlesztési tervekről beszélgettek, valamint felidézték a régi szép emlékeket. A hazaváróra érkezők közösen megebédeltek, majd délután lehetőségük volt elmenni a DAC-Slovan mérkőzésre.

Voltak, akik felkeresték ismerőseiket, barátaikat, itt élő rokonaikat. Este pedig mindannyian részt vettek a városi díjak átadási ünnepségén.

2019-ben a Hazaváró találkozón megjelent Domonkos Tibor, Gombos Brigitta, Romanovics Lívia, Jaroslav Ďurmek, Božena Kučerová, Szűcs Attila, Kuczy Lajos, Kerkápoly Feigler Alexandra, Danka Ertelová, Anna Baranová és Ivan Erdelský.