Hogyan kerülhető el a kerékbilincs és hogyan fizethető meg kényelmesen a parkolási díj?

Mestské správy

Az elszaporodott visszaélések miatt a Városi Rendőrség sajnos egyre gyakrabban kénytelen kerékbilincset alkalmazni, ami sokaknak okozhat kellemetlenséget és pénzügyi veszteséget. Van azonban egy egyszerű módja annak, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket és kényelmesen megfizethettük a parkolási díjat.

1. Ismerje meg a parkolási rendszert

Először is, fontos tisztában lenni a parkolási rendszerrel. A városi parkolás díjszabása óránkénti alapdíjból áll, amit az automatánál, SMS-ben vagy a DS App alkalmazás segítségével is ki lehet fizetni.

2. Használja az SMS-t vagy az alkalmazást

Talán az egyik legkényelmesebb módja a parkolási díj kifizetésének az SMS használata. Egyszerűen csak küldjön egy üzenetet a megfelelő formátumban a megadott számra, és már ki is fizette a parkolási díjat. Például DS (szóköz) rendszám (szóköz), akkor ezzel egy óra parkolódíjat fizet. Ha azonban az alábbi formátumban küldi el az SMS-t: DS (szóköz) rendszám (szóköz) 2-9, akkor a parkolódíjat 2-9 óra között fizeti előre.

3. Figyeljen a visszaigazolásra

Fontos, hogy mielőtt elhagyná az autóját, győződjön meg arról, hogy megkapta a megfelelő visszaigazolást. Ha nem érkezik meg a visszaigazoló üzenet, akkor a díj nem került megfizetésre, és ez bizony a büntetés kockázatát jelenti.

4. Ne hagyja figyelmen kívül a figyelmeztetéseket

A rendszer 10 perccel a parkolási idő lejárta előtt figyelmeztető üzenetet küld, amely lehetőséget ad a parkolási díj meghosszabbítására, további egy órával. Kérjük, ne hagyja figyelmen kívül ezt az üzenetet, mert a parkolási idő túllépése szintén a kerékbilincs kockázatát hordozza magában.

5. Számoljon a többletköltségekkel

Tájékoztatjuk, hogy az SMS-en vagy az alkalmazáson keresztül történő parkolási díj fizetése kényelmi díjjal terhelt, így a parkolási díj teljes ára 1,20 euró/óra. A szolgáltatás valamennyi szlovákiai mobilhálózaton elérhető.