Jelentős városi és megyei beruházások

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Jelentős városi és megyei beruházások

Jelentős városi és megyei beruházások

A következő években három fontos Dunaszerdahelyt érintő fejlesztés valósul meg, amelyeket a dunaszerdahelyi városi és a nagyszombat megyei önkormányzat kivitelez.

Új körforgalom épül a sikabonyi temetőnél

A sikabonyi temetőnél lévő útkereszteződést jelentős gépkocsiforgalom terheli. A városi önkormányzat ezért évek óta körforgalom megépítését tervezi ide. A telekrendezés hosszú időt vett igénybe, de mára elkészültek a tervek, és 2019-ben megkezdődik a kivitelezés is. A körforgalom építését a városi és a megyei önkormányzat közösen fogja finanszírozni, mivel itt megyei és városi utak találkozásáról van szó.

Megkezdődik az uszoda felújítása

Jövőre elkezdődik a Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola uszodájának a felújítása is. A létesítményben nemcsak a medence üzemeltetésének technológiáját újítják fel, hanem sor kerül a nyílászárók cseréjére is.

Tornaterem épül, kőszínház létesülhet

Szándéknyilatkozat született arról, hogy a Ladislav Dúbrava szlovák tanítási nyelvű gimnázium számára tornaterem épül. Ennek a projektnek a kivitelezése hosszabb folyamat lesz, mert felül kell vizsgálni a már meglévő terveket. A nagyszombati megyei önkormányzat elvi döntést hozott továbbá egy állandó dunaszerdahelyi székhelyű kőszínház megalapításának szándékáról is. A megyei önkormányzat év végéig kiír egy pályázatot, amelyre egy olyan kidolgozott projektet vár, amely felvázolja a regionális nemzetiségi színház működését. Ezt követően széles szakmai konzultáció következik a kőszínház finanszírozásáról.