Jövőre folytatódik a központi gyermekjátszóterek kiépítése

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Jövőre folytatódik a központi gyermekjátszóterek kiépítése

A városi hivatal illetékes osztálya folyamatosan ellenőrzi és felméri a város játszótereinek állapotát. A megrongált játszóalkalmatosságokat megjavítják, a balesetveszélyes és az európai uniós előírásoknak már nem megfelelő elemeket folyamatosan cserélik. A cél ugyanis a balesetek és sérülések elkerülése.

 

Tavaly megújult a szabadidőparkban található, valamint a Jesenský utcai játszótér. A Sikabonyi Közösségi Ház udvarán  valamint a sikabonyi szabadidőparkban új játszótér épült a gyerekek számára.

 

A játszótérfelújítási-program folytatódik, két központi játszótér épül jövőre: egyik az Újfalu lakótelepen, a másik pedig a Fenyves lakótelepen. A munkálatok tavasszal kezdődnek.

 

A 2020-as városi költségvetés javaslatában erre a célra 75 ezer eurót irányoz elő az önkormányzat. Emellett a 9 városi óvoda játszótereinek elemeit is folyamatosan korszerűsítik és újítják, amelyre további 60 ezer eurót fordítanak 2020-ban. Itt az önkormányzat figyelembe veszi az óvodaigazgatók igényeit. A saját költségvetési források mellett az önkormányzat keresi a pályázati finanszírozási lehetőségeket is.