Júniustól fogadja a fürdővendégeket az új szállodai rész

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

A dunaszerdahelyi Thermalparkban júniustól nyitja meg kapuit a fürdővendégek előtt a napokban felavatott új szállodai rész.  Az egyszintessé átépített új épületszárny ünnepélyes átadásakor kedvező gazdasági eredményekről számolhatott be az újságíróknak és a meghívott vendégeknek Hájos Zoltán polgármester és  Somogyi Gábor fürdőigazgató.

A dunaszerdahelyi fürdő a látogatottságot tekintve országos viszonylatban az előkelő ötödik helyen szerepel, mondta Hájos Zoltán a Trend gazdasági szaklap adataira hivatkozva. „Nemcsak gazdaságilag, hanem a szolgáltatások terén is előreléptünk, hiszen a Thermalpark a dunaszerdahelyiek körében és a széles régióban is közkedveltté vált”- jelentette ki a polgármester. Szerinte ez a helyi vállalkozóknak is jó lehetőségeket kínál, elsősorban az idegenforgalom és a vendéglátás terén. A polgármester szerint jó megoldás, hogy a nagymegyeri fürdővel együtt kínálják szolgáltatásaikat a közös idegenforgalmi szervezet közvetítésével, mert a két fürdő kölcsönösen kiegészíti egymást. Hájos Zoltán azonban azt is hangsúlyozta, hogy nem a fürdővendégek számának a növelése az elsődleges cél, hanem a látogatók elégedettsége a színvonalas szolgáltatások biztosításával.

A polgármesterhez hasonlóan Somogyi Gábor fürdőigazgató is kedvező trendekről számolt be. Többek között arról, hogy az egynapos és az elszállásolt fürdőlátogatók száma is emelkedett.  Tavaly főleg az utóbbiak száma ugrott meg jelentősen és meghaladta a 71 ezret. Látogatottságot illetően az idén túlléphetik a mágikus 400 ezres számot, amivel lélektani határt törnének át. Nem elhanyagolható körülmény az sem, hogy annak ellenére sikerült növelni az érkező vendégek számát, hogy a szállodai rész tavaly szeptembertől átalakításon ment keresztül.

Míg a földszintes régi szállodarészben korábban csak 16 szoba várta a vendégeket, a tavaly szeptemberben megkezdett átépítés mostani befejeződése után mostantól már 47 szobában tudják fogadni a megszálló fürdőzőket, vagyis nagyjából 120 vendéget. „Azt tapasztaltjuk, hogy klienseink igénylik a minőséget. Amit az új hotelrészben nyújtunk, az 3 csillagos szállodának megfelelő színvonal. Már nem vagyunk olcsók, de még megfizethetőek. A komfortos megoldásokra törekedtünk, a szobák például alig néhány méterre vannak a medencéktől” – mondta az új szállodarész bemutatásakor a Somogyi Gábor. Például az eddigi 59 euró helyett egy kétágyas szobában 98 euróba kerül mostantól egy vendégéjszaka és a szolgáltatások ennek megfelelő színvonalúak. Az igazgató szerint elsősorban a visszatérő, hűséges vendégekre számítanak és nem a vendégek hajszolása a cél, hanem azt szeretnék, ha évente többször jönnének azok, akik megkedvelték a dunaszerdahelyi termálfürdőt.

 Újdonságként június elsejétől új hűségprogramot vezetek be és párhuzamosan a kártyás fizetés lehetőségét. Tehát a fürdőzőknek nem lesz szükségük készpénzre, de továbbra is lesz mód a készpénzes fizetésre. A kártya kiváltásának feltétele az, hogy a fürdőlátogató regisztrálja magát a fürdőben, így 1 eurós illetékért kártyát kap. Ennek két előnye is van, mert a karpereces csippel összepárosítható, így azzal is lehet fizetni. A fürdőigazgató elmondta, hogy sikerült már a fürdőben szolgáltatásokat nyújtó vállalkozók zömét rávenni arra, hogy elfogadják ezt a fizetési lehetőséget.  A fürdő bármely szolgáltatásáért lehet majd ezzel fizetni, beleértve a szállodai szolgáltatást, a belépőjegy vásárlását, a szaunát, illetve a masszázst. A másik nagy előnye, hogy pontgyűjtő kártyaként kedvezményeket is kínál a felhasználójának. Szeptember végéig, aki a kártyán eléri az 500 eurós forgalmat, az 5 %-os jóváírást kap vissza, de ha eléri például az 1000 eurót, akkor már 50 eurós bónuszt kap a kártyájára. A kártya átruházható és a minimális feltöltési összeg 20 euró. A kártyát a vendégnek nem kell távozáskor visszaadnia, a pénz nem vész el róla, bármikor újra feltölthető a pénztárnál, de a fürdő területén is alakítanak ki feltöltő pontokat. Az igazgató abban bízik, hogy a kártyás rendszerrel biztosítják a vendégek komfortérzetét.

Az idei nyárra Somogyi Gábor tájékoztatása szerint a nagy úszómedence teljes körű felújítását nem sikerült elvégezni, de ősszel megkezdődnek a munkálatok. Az alapvető változást jelent majd az, hogy a medencét recirkulációs üzemmódra állítják át. Az úszókat nagyon zavaró heti leállásra már nem lesz szükség és a sportmedence is folyamatosan használható lesz. A parkolóban is változásokat terveznek, többek között kibővítik a szállodai vendégek részére szánt parkolóhelyeket, mert a szálloda kibővítésével megnövekedett ez az igény. Kibővítik a közvilágítást is, mert télen nagyon sötét a parkoló. A parkoló rendszert is kibővítik, hogy két kijárósáv legyen, ami a parkoló elhagyásakor tapasztalható jelenlegi fennakadásokat hivatott megszüntetni. (pve)