Karácsonyi Vásár

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Karácsonyi Vásár

Karácsonyi Vásár 4 héten át!

Az egész ádventi időszakot felölelő Dunaszerdahelyi Karácsonyi Vásár a Városi Művelődési Központ előtti téren december 23-ig várja a látogatókat. A vásár naponta 14.00-tól 19 .00-g tart nyitva. Nemcsak a csillogó fenyőfa, a betlehem, a fényárba öltöztetett szökőkút, a peremét körülölelő adventi koszorú és a hangulatos faházikók  árasztotta igazi karácsonyi hangulat miatt ajánlatos felkeresni a mindenki találkozóhelyévé vált teret, illetve parkot.  Naponta változnak a sokszínű kulturális programok is a VMK előtti színpadon. A négy héten át tartó vásár teljes programja megtekinthető, ha ráklikkelnek a Karácsonyi Vásár plakátjára.

Az alábbiakban a Karácsonyi Vásár 2. hetének programjaira hívjuk fel a figyelmet.

December 9-én /hétfő/: 15.30-tól a Kodály Zoltán Alapiskola, 16.00-tól a Jilemnický utcai Alapiskola diákjai adnak műsort. A Mikulásgyárban 14.00 és 17.00 között a Jilemnický utcai AI diákjai kínálják kedvezményes áron termékeiket.

December 10-én /kedd/: 16 órakor az Október utcai magyar óvoda apróságainak a műsora tekinthető meg. A Mikulásgyárban 14.00 és 17.00 között az óvodások által készített ajándéktárgyakat árusítják jutányos áron.

December 11-én /szerda/:  16 órától a Komenský utcai óvodások lépnek fel. A Mikulásgyárban az óvoda gyermekei által készített ajándéktárgyakat árusítják kedvezményes áron 14.00 és 17.00 között.

December 12-én /csütörtök/: 16 órától a Benedek Elek magyar óvoda gyermekeinek műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. A Mikulásgyárban 14.00 és 17.00 között az óvoda apróságai által késztett tárgyakat kínálják jutányos áron.

December 13. / péntek/: 16. órakor a BLACK NOTION csoport lép fel, 16.30-tól Keviczky Tünde énekel. A Mikulásgyárban 14.00 és 17.00 között a Városi Szabadidő-központban készült termékek vásárolhatók meg jutányos  áron.

December 14. /szombat/: 16 órától Keviczky Tünde és növendékei lépnek fel, majd 18.00-kor a Golddies zenekar  műsora következik.

December 15--én /vasárnap/ 16. órakor a Dúbrava Gimnázium diákjai adják elő műsorukat, 17 órakor kerül sor az adventi koszorú 3. gyertyájának a meggyújtására, a kísérőprogramban fellép a Tiszta Forrás Népdalkör.  Az ünnepélyes gyertyagyújtásra minden érdeklődőt tisztelettel meghív Dunaszerdahely Város Önkormányzata.

Az idei karácsonyi vásárnak jótékonysági jellege is van. Külön faházikókban gyűjtik a helyi rászoruló gyermekeknek a megunt, de használható játékokat. A szervezők arra kérik az adakozókat, hogy  a játékokat papírdobozba csomagolják be és tüntetessék fel rajta a megajándékozandó gyermek nemét és életkorát. Az ajándékokat a Városi Hivatal illetékes főosztálya juttatja el a rászorulóknak.

Az egyik faházikóban Mikulásgyár is működik. Itt az óvodák  és más városi intézmények által készített ajándéktárgyakat árusítják jutányos áron, a bevétel az óvodáké, vagy az illető intézményeké lesz.