Kerékpáron a munkába: Dunaszerdahely idén is versenyez

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Kerékpáron a munkába: Dunaszerdahely idén is versenyez

Dunaszerdahely harmadszor kapcsolódik be a Kerékpáron a munkába elnevezésű országos versenybe.  Az önkormányzat várja a csapatok jelentkezését, regisztrálni május 5-ig lehet a www.dopracenabicykli.eu honlapon. Idén is értékelni fogják a legaktívabb csapatot, a legtöbb kilométert letekerő egyént és csapatot. A versenyzők ebben az évben újdonságként kapnak egy listát azokról a kerékpárszervizekről, kávézókról, gyorséttermekről, ahol kedvezményes szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe.

 

A Kerékpáron a munkába elnevezésű verseny 2019. május 1. és 31. között zajlik. Városunkban a dunaszerdahelyi székhelyű intézmények és cégek nevezhetnek be 2-4 fős csapatokkal. Az alsó korhatár 15 év, tehát középiskolás csapatok is alakulhatnak. Csak a munkahelyre megtett kilométerek számítanak, amelyeket a honlapra is fel kell tölteni.

Tavaly 23 csapat 76 résztvevője szállt be a versenybe, és összesen több mint 8434 kilométert tekertek le. 2018-ban Dunaszerdahely a 29. helyen végzett a 82 önkormányzat közül.

 

A verseny célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Országos szinten egyre népszerűbb a kerékpározás, mivel gyors közlekedési formáról van szó. Kerékpárral elkerülhetők a reggeli és a délutáni forgalmi dugók.

A szervezők az egészség megőrzése mellett szeretnék elérni azt, hogy csökkenjen a városok forgalma, és a települések környezetbarátok  legyenek. Az önkormányzatokat  figyelmét a kerékpáros infrastruktúra fokozatos kiépítésének fontosságára hívják fel. Pozitívum, hogy a kampánynak köszönhetően a  cégek is kezdenek odafigyelni azokra az alkalmazottakra, akik bringával közlekednek munkába.