Kerékpártúra Dunaszerdahely és Győr között

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Kerékpártúra Dunaszerdahely és Győr között

A dunaszerdahelyi és a győri Rotary Club közös szervezésében április 28-án, szombaton rendezik meg a Barátság határok nélkül kerékpártúrát, amellyel a két város közötti kapcsolatot szeretnék tovább mélyíteni. A kapcsolatok erősítése mellett a rendezvény közhasznú célt is szolgál, a regisztrációs díjból származó összegből bicikliállványt helyeznek el Dunaszerdahelyen.

 

A dunaszerdahelyi és a győri Rotary Club évek óta jó kapcsolatot ápol és szorosan együttműködik. A rendezvény megszervezésével a cél most egy kellemes családi program létrehozása volt. A szervezők 150-200 kerékpározóra számítanak. "Az idei évben a kerékpározók Dunaszerdahelyről Győr belvárosába kerekeznek el, jövő évben pedig fordítva. A mezőny a helyi termálpark parkolójából indul 10 órakor, majd a Fürdő és a Karcsai úton keresztül haladnak. A bringások áthaladnak a 63-as főúton, itt a biztonságos átkelést a rendőrség irányítja. Az útvonal ezt követően Egyházkarcsa, Dercsika, Csallóköznádasd lesz, majd a volt medvei határátkelőnél szintén a rendőrség segíti a biztonságos haladást" - tájékoztatott Nagy László, a dunaszerdahelyi Rotary Klub tagja.

 

"A magyarországi oldalon a Duna-töltésen kerekeznek majd az érdeklődők. A megközelítőleg 50 km-es túraútvonal nagyrészt védműveken a forgalomtól elzárt útszakaszokon rendőrségi felügyelet mellett történik. A kerekesek Nagybajcsról Kisbajcs irányába haladnak, majd a Mosoni-Duna töltésén megérkeznek Győrbe a Dunakapu térre. Itt emléklapot vehetnek át, és számos bringás program program várja őket. Lehetőség lesz az elhasznált kalóriák pótlására is. A győri Rotary Klub meleg ételt és frissítőt biztosít a résztvevőknek" - mondta Bella Tamás, a győri Rotary Club tagja.

 

A kerékpártúrára a www.baratsaghatartalanul.hu weboldalon lehet jelentkezni. Az online regisztráció felnőtteknek 8 euró, gyerekeknek pedig 4 euró. A túra végén igény esetén a személy illetve a kerékpárok Dunaszerdahelyre való visszaszállítása is megoldható, ezt nevezéskor jelezni kell. A szervezők a biciklik szállítását 3 euróért biztosítják. A rendezvényt Dunaszerdahely és Győr városa is támogatja. Hájos Zoltán polgármester elmondta, a két város jelenleg is több területen szorosan együttműködik. Örömét fejezte ki, hogy ez most egy közös rendezvénnyel is bővül.