Kiállítás nyílt Az én városom, Dunaszerdahely című fotópályázat alkotásaiból

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Kiállítás nyílt Az én városom, Dunaszerdahely című fotópályázat alkotásaiból

Kiértékelték Az én városom, Dunaszerdahely című gyermek és ifjúsági fotópályázatot, amelyet tavaly a város két alpolgármestere A. Szabó László és Karaffa Attila  hívtak életre. A legjobb fotókból január 22-én a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban nyílt kiállítás.

A versenybe nyolcan kapcsolódtak be 55 fotóval, amelyekből 30-at állítottak ki. A megnyitón A. Szabó László alpolgármester hangsúlyozta, a fotópályázat meghirdetésének kettős célja volt, egyrészt szerették volna a fiatalok szemével látni és láttatni a várost. A másik célkitűzés pedig az volt, hogy a fiatal generáció tagjaiban megerősítsék a lakóhelyük iránti vonzalmat, mert ha megszeretik ezt a várost, akkor hajlandók lesznek tenni is érte.

A két alpolgármester a legsikerültebb fényképek készítőit díjazta, akik egyedi módon dokumentálták Dunaszerdahelyt. Nagy Szabina, a Vámbéry Ármin Alapiskola tanulója az Iskola és tanulók, közösségek kategória győztese lett. Az én városom, Dunaszerdahely kategóriában Nagy Gergely, a Szabó Gyula Alapiskola diákja bizonyult a legjobbnak. A harmadik kategória a természeti szépségekre fókuszált, itt az első helyezett Kovács Péter, a Ladislav Dúbrava Gimnázium diákja lett.