Kívül-belül megújult a Kisudvarnoki úti temető ravatalozója

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Kívül-belül megújult a Kisudvarnoki úti temető ravatalozója

Kívül-belül megújult a Kisudvarnoki úti temető ravatalozója

A temető ravatalozójának felújítási munkálatai a nyár elején kezdődtek Pavol Holík építész tervei alapján, amelyet nyilvános versenypályázat útján választott ki az önkormányzat.

Az átalakítás fő szempontja az volt, hogy az épület megfeleljen a 21. század követelményeinek, esztétikus és méltó körülményeket biztosítson. A felújítás során az épület új burkolatot kapott, kicserélték a nyílászárókat, technikai fejlesztést hajtottak végre, továbbá megújult a beltéri bútorzat is. Az átalakításnak köszönhetően a beltér tágasabb lett, és nőtt a férőhelyek száma.

A felújított ravatalozó átadásán Hájos Zoltán polgármester elmondta, az önkormányzat egyik fontos feladatának tekintette az épület és a berendezés modernizálását. A felújítás 462 ezer euróba, a berendezés pedig több mint 30 ezer euróba került. A Kisudvarnoki úti városi temető modernizált és kibővített ravatalozóját négy dunaszerdahelyi egyházi méltóság szentelte fel. Mindenszentek és halottak napján az épületet a temetőlátogatók is megtekinthetik.