A kulturális rendezvények szervezőinek figyelmébe

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

Dunaszerdahely egész évben számos kulturális rendezvénynek ad otthont, a járási székhely kulturális élete pezsgőnek mondható. A kulturált szórakozás biztosítása érdekében a városi önkormányzat 2016 szeptemberében elfogadott egy szabályzatot, amely meghatározza a kulturális események megrendezésének feltételeit. Amennyiben a szervezők megszegik a kötelezettségeiket, a városi hivatal bírságot szabhat ki, vagy akár be is tilthatja a rendezvényt. A tavalyi évben a lakosok több alkalommal is panasszal éltek, ezért idén szigorú ellenőrzésekre lehet számítani.

Szabályok, amelyeket be kell tartani

A koncertek, zenei és táncművészeti előadások, fesztiválok, művészeti előadások, táncmulatságok, valamint az artista produkciók szervezőinek egyik elengedhetetlen feladata, hogy az esemény előtt legkésőbb 60 nappal kötelesek írásban kérvényezni a városi hivataltól a közterület használatának engedélyezését. Pénteken és szombaton a rendezvény legkésőbb hajnali 2 óráig, a többi napokon pedig éjfélig engedélyezett.

Továbbá biztosítani kell az esemény helyszínén a köztisztaságot, majd a rendezvény végeztével vissza kell állítani a helyszínt az eredeti állapotába. Koncertek, discok esetében a zaj, az infrahang és a vibráció nem lépheti túl a megengedett szintet. A zajszint nem haladhatja meg a 80 decibelt.  A szervezőknek be kell tartani továbbá az egészségügyi és higiéniai, tűzvédelmi, biztonsági és egyéb jogi előírásokat.

A hivatalba benyújtott kérelemhez csatolni kell:

- fel kell sorolni azon személyek nevét, akik a rendezvény ideje alatt a közrend fenntartásáért felelnek (csatolni a biztonsági szolgálattal kötött szerződést)

- a köztisztaság fenntartásának biztosítása céljából kötött szerződést azon céggel, amely a közterületet kitakarítja, és elszállítja a kommunális hulladékot

- a közterület higiéniai feltételeinek biztosítása érdekében csatolni kell a mobil toalettek üzemeltetésére vonatkozó szerződést

- azon vállalkozók listáját, akik az esemény alatt az ételt és italt biztosítják

- a kulturális esemény helyszíni elrendezési tervét