Megnyitotta kapuit a városi műjégpálya

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

December 16-án megnyílt a városi műjégpálya. A létesítmény a tavalyival megegyező nyitvatartással, szolgáltatásokkal és árakkal várja a korcsolyázás szerelmeseit. Az egyre enyhébb téli időjárás gondot okoz a műjégpálya üzemeltetőinek, ezzel a problémával Dunaszerdahelyen is küzdenek.

 

"A melegebb idő, az eső és a szeles időjárás nem kedvez a korcsolyázásnak. A november és december eleje enyhe volt, ilyen időjárási körülmények között pedig nem lehet megfelelő minőségű jeget előállítani. Ez volt az oka, hogy nem tudtunk korábban nyitni. A jég előállításának a folyamata a nyitás előtt egy héttel megkezdődött. Ezalatt a szükséges karbantartást is elvégeztük. Jelenleg minden adott ahhoz, hogy jó téli program legyen a korcsolyázás " - tájékoztatott Aranyossy Csaba, a jégpályát üzemeltető Municipal városi cég munkatársa.

 

A műjégpálya naponta 10 és 14, valamint 15 és 19 óra között van nyitva. Ez érvényes a hétvégékre és az ünnepnapokra is, kivéve december 24-ét és 31-ét, amikor csak 10 és 14 óra között lehet majd korcsolyázni. A korcsolyapálya népszerű a gyerekek és a felnőttek körében is, mert az enyhe telek miatt tájainkon egyre kevésbé lehet a természetes vizeinken biztonságosan korcsolyázni. A jégpályájára a város és a környező falvak alapiskoláiból rendszeresen érkeznek diákok.

A téli szünet ezúttal is kiemelt időszaknak számít majd, tavaly naponta átlagban 400-an korcsolyáztak a szünet alatt. A műjégpálya a tervek szerint február végéig-március elejéig lesz nyitva, ami az időjárás függvényében változhat.