Megújul a termálfürdő nagy úszómedencéje

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Megújul a termálfürdő nagy úszómedencéje

A dunaszerdahelyi termálfürdő látogatóit 2019-ben is számos újdonság várja. A megvalósuló beruházások a vendégek minél nagyobb kényelmének elérését szolgálják.

Június elejére befejeződik a termálfürdő legrégebbi medencéjének, a nagy úszómedencének a felújítása. A 45 éves medence technológiája már elöregedett. Eddig hetente le kellett engedni a vizét, így akár heti két nap sem tudtak benne úszni a fürdővendégek. A fejlesztést követően az úszómedence a többi medencéhez hasonlóan vízvisszaforgatós üzemmódban fog működni, ennek köszönhetően a jövőben folyamatosan a vendégek rendelkezésére áll. A beruházást a termálstrand saját forrásból finanszírozza, a felújítására jóváhagyott költségvetés 1 millió 100 ezer euró.

Emellett a nyári szezon elejére megvalósul a tópart revitalizációja is, ahol lekövezett sétányt alakítanak ki. Az európai uniós projekt része egy vízi színpad építése, amelyen a nyár folyamán kulturális programok szórakoztatják majd a vendégeket. A dunaszerdahelyi fürdő vezetésének tervei között szerepel az is, hogy a tóban található szigethez egy fahidat építenek.