Merész fejlesztési tervek a dunaszerdahelyi termálfürdőben

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Merész fejlesztési tervek a dunaszerdahelyi termálfürdőben

A dunaszerdahelyi termálfürdő sikeres 2018-as évet tudhat maga mögött. Minden mutatót, a forgalmat, a nyereséget és a látogatottságot is sikerült növelni. Mivel az elmúlt évek fejlesztései hozzájárultak a létesítmény jó gazdasági eredményeihez, a beruházások a következő években is folytatódnak. A cél a 4 csillagos kategória elérése.

 

Egyre több fürdővendég Dunaszerdahelyen

A fürdő látogatottsága évről évre nő. A vendégek számának növekedése azt eredményezi, hogy az ország 6-7. leglátogatottabb fürdője lett a dunaszerdahelyi.

A tavalyi évben a vendégek száma meghaladta a 428 ezret, ez 18 ezer fővel több mint egy évvel korábban. A fürdő történetében a forgalom először meghaladta a 4 millió eurós árbevételt, ami 17 százalékos növekedést jelent. A nyereség pedig közel félmillió euró volt.

A termálfürdőben az elmúlt években a szálloda felújításának és kapacitásbővítésének köszönhetően nőtt az elszállásolásból származó bevétel. A szállóvendégek jelenléte nem annyira időjárásfüggő mint a napi vendégeké.

 

Jelenleg zajló beruházások

Jelenleg gőzerővel zajlik a nagy úszómedence teljeskörű felújítása. A többi medencéhez hasonlóan ez is recirkulációs üzemmódban fog működni, így a medence vizét nem kell leengedni, folyamatosan jó minőségű víz áll majd a vendégek rendelkezésére.

Jelenleg egy másik fontos fejlesztés is zajlik. A termálfürdő területén lévő tóban európai uniós forrásból színpadot építenek, aminek köszönhetően több kulturális programot tudnak biztosítani a fürdőzőknek, illetve a színpad kiépítése a rendezvényeknek is jobb kulisszát biztosít majd. Emellett a tónak egy részét fürdőzésre alkalmassá kívánják tenni, így jelentősen megnő a vendégek számára rendelkezésre álló vízfelület.

A tervek között szerepel a fürdő területén lévő panzió teljes felújítása és bővítése. Kilenc szobáról huszonkét szobára szeretnék növelni a kapacitást. Emellett a főépület előtt megújul a parkoló, valamint itt egy olyan közösségi teret szeretnének kialakítani, ahol minden vendég szívesen megpihen.

 

Bővítik a főépületet, háromszorosára nő a fedett rész

A főépület bővítését az indokolja, hogy a téli időszakban a fürdő eléri a befogadóképességének maximumát. Az új fedett részben hullámmedencét, beltéri csúszdát alakítanának ki, valamint elkülönített részt a gyerekek számára.

Az idősebb korosztálynak melegvizes medencékkel és pihenőrésszel kedveskednének. Új belső étterem és kávézó is nyílna. A beruházás költsége 4-5 euró között mozog, a fejlesztés 2021-ben kezdődne.