Mindenszentek hetében módosul a temetők nyitva tartása

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Mindenszentek hetében módosul a temetők nyitva tartása

Mindenszentek és Halottak napja alkalmából hosszabb ideig tartanak nyitva a temetők. Módosul a Kisudvarnoki úti temető nyitva tartása is. Október 28-a és november 4-e között ismét a nyári nyitva tartás lesz érvényben, vagyis a sírkertbe este 21 óráig mehetnek be a látogatók. A sikabonyi temetőben a hátsó kapu is nyitva lesz. A közvilágítás működését is a nyitva tartásához igazítják.

A temetők karbantartását végző Municipal városi közterület-fenntartó cég igyekezett méltó környezetet biztosítani az ünnepekre, és fokozottan gondozta Dunaszerdahely sírkertjeit. Az elmúlt napokban a Kisudvarnoki úti, a sikabonyi, az ollétejedi és a katonai temetőbe összesen 150 tő krizantémot ültettek ki. A virágágyások gondozása mellett kaszáltak, valamint folyamatosan takarítják a faleveleket.

A tisztaság megtartása érdekében gyakrabban ürítik majd a szemétre kihelyezett nagyméretű konténereket. Az enyhe időjárásnak köszönhetően működni fog a vízszolgáltatás is a temetőkben, vagyis nem lesz elzárva a víz. A városi cég vezetősége a tűzesetek elkerülése érdekében a mécsesek gyújtásánál fokozott óvatosságra kéri a látogatókat.

Fokozott rendőri készenlét lesz

Az ünnepek alatt a városi rendőrség az állami rendőrséggel közösen fokozott figyelemmel és gyakoribb járőrözéssel ügyel a rendre. A városi rendőrségnek járőrszolgálata lesz a kisudvarnoki úti és a sikabonyi temetőnél, az ollétejedihez pedig gyakrabban vonulnak ki.  A fokozott ellenőrzés és rendőri jelenlét nemcsak a temetők környékén, hanem azok belterületén is biztosított lesz. Igy szeretnék elejét venni a lopásoknak és a zsebtolvajlásnak. Ellenőrizni és koordinálni fogják a parkolást is, szükség esetén a forgalmat is irányítják. A rendőrség arra kéri a látogatókat, hogy fokozottan figyeljenek az értékeikre.