Negyedszer is Felvidéki Vágta Dunaszerdahelyen

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Negyedszer is Felvidéki Vágta Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely hamarosan immár negyedszer ad otthont az ország egyik legnagyobb lovasversenyének, a Felvidéki Vágtának, amely a szeptemberi budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutama. A dunaszerdahelyi vágta az idén is kétnapos lesz, június 22-én és 23-án tartják meg a sikabonyi reptéren. A rendező Dunaszerdahely színeiben ismét ott lesz a rajtnál a várost képviselő ló és lovasa.

Természetesen a lóversenyek futamai kínálják majd a fő látványosságot, de emellett különleges kulturális programok, nagyszabású koncertek is lesznek. A vágta első napján, pénteken 19.30-tól Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettje, a Marica grófnő kerül bemutatásra szimfonikus zenekari kísérettel. Emellett mindkét nap egyéb vonzó és látványos attrakciók, kézműves vásár, állatsimogató, lovaglási lehetőség és más vidám gyermekprogramok is várják a látogatókat. Akárcsak tavaly, az idén is lesz fedett nézőtér ülőhelyekkel.

 

Alma-koncert, megnyitó, ünnepélyes felvonulás és előfutamok

Az ünnepélyes megnyitó szombaton 12.30-kor lesz, előtte 11 órától a legkisebbeket az Alma együttes szórakoztatja. A szervezők célja az, hogy a megnyitó utáni előfutamokon is minél nagyobb számban vegyenek részt a kisgyermekes családok. A futamok résztvevői ünnepélyesen felvonulnak, bemutatkoznak a versenyző lovasok és az őket nevező települések, majd az előfutamok következnek. A döntő futam a lovak pihenője miatt hat órakor lesz, majd sor kerül az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjátadóra.

 

Néptánc, kabaré, honfoglalás kori csata és íjászbemutató

Az előfutamok izgalmai után a Csallóközi Táncegyüttes lép színpadra. A vágtán ezúttal megelevenedik a countryzene is a Colorado együttes előadásában. A Rivalda Színház színészei ismert kabaréjelenetekkel szórakoztatják a közönséget. A rendezvény ezúttal is ízelítőt nyújt a lovas hagyományokból. A Bíró Kert Lovas Központ egy honfoglalás kori csatát elevenít fel, a Fekete Sólyom történelmi íjászklub íjászbemutatót tart, elhozzák a hungarikumnak számító igazi magyar íjat is. Bemutatják, majd a közönség is kipróbálhatja.

 

Nemzeti rock, majd nemzetközi sztárok : a MODERN TALKING

19 órától élő koncertet ad az Örökség zenekar, akik a nemzeti rock kedvelőit várják a színpad elé. Este 21.30-től olyan színvonalú koncert várható, amire eddig még tájainkon nem volt példa. A Felvidéki Vágta történetében először nemzetközi sztárfellépő is lesz, a Thomas Anders and the Modern Talking csap fergeteges bulit.

 

Játszópark gyerekeknek, ínyenceknek jó falatok és borudvar

 A szervezők szeretnék a lovas hagyományokkal is megismertetni a gyerekeket. A legkisebbeket játszópark várja korabeli játékokkal, ágyúval lőhetnek, lovagolhatnak, és a kisállatkertben állatsimogatásra is lesz lehetőség. Nem hiányoznak majd a jellegzetes csallóközi ételek és italok, sőt a három ország borászainak minőségi nedűit kínáló borudvarba is betérhetnek az érdeklődők.

 

Jegyvásárlás elővételben olcsóbb

Már zajlik az elővételes jegyvásárlás. Jegyek vásárolhatók Dunaszerdahelyen a MAX bevásárlóközpontban a Csodafarmon, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban, a Copy Guru Kukučín utcai üzletében és a Vámbéry téri Focus music shopban. Elővételben a pénteki jegy ára 10 euró. Kétnapos jegyet is lehet vásárolni, amely 20 euróba kerül. Elővételben lehet belépőjegyet venni csak a szombati napra is, ez esetben a jegy ára 15 euró. Továbbra is érvényben marad az 5 eurós vágta-jegy, amivel a szombati napon lehet belépni. Ez a jegy viszont nem érvényes az esti élő nagykoncertre.

Idén már webshopon keresztül is lehet jegyet váltani a www.felvidekivagta.sk oldalon.

További információk:www.vagta.hu

A szervezők elérhetősége: Bóna Erzsébet – 0903 397 063, bona [dot] e [at] bonspromotion [dot] sk – lovasok nevezése és elárusítók jelentkezése

 

/pve/