Július 1-jétől közlekedik az ingyenes turistavonat

Hírek a városból

Idén július 1-je és augusztus 31-e között közlekedik hétköznapontént az ingyenes turistavonat Dunaszerdahelyen. A dunaszerdahelyi autóbuszközlekedési vállalat 56 férőhelyes kisvonata, amelyet az önkormányzattal együttműködésben indítanak, negyven perc alatt járja körbe a város lakótelepeit, fontosabb intézményeit, helyeit, csomópontjait. A kibővített megállókkal közlekedő népszerű kisvonat menetrendjét cikkünkben találják!

A járatot a helyi autóbuszközlekedési vállalat működteti, az önkormányzattal együttműködésben, ennek okán is ingyenes a lakosok számára ez a fajta közlekedésmód, de a turisták számára is fontos eszköze nyáron az ingyenes közlekedésnek.

A kisvonat a Lőrincz Gyula utca 198-as számtól indulva érinti a McDonalds-ot, majd onnan megáll a Galántai úton a Kaufland üzletközpontnál, s azt követően ugyancsak a Galántai úton, a szociális biztosító épületénél. Innen a Fő utca felé haladva előbb a Városházánál, majd a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ mellett teszi ki az utasait. 

Innen a Nagyabonyi úton haladva előbb érinti a kórházat, a Nagyabonyi út 72-es házszámot, majd visszafordulva ismét a kórház következik.

Ezt követően a kisvonat az autóbusz-állomáson áll meg, ahonnan az úti célja a Thermálpark.

Visszafelé ugyanezeket a helyszíneket érinti. 

Az indulások a Lőrincz Gyula utca 198-as számtól 14.00, 16.00 és 18.00 órakor lesznek, míg visszafelé, a Thermálparktól 15.30-kor, 17.30-kor és 19.30-kor közlekedik a népszerű kisvonat.

A délutánonként közlekedő járat részletes menetrendje alább olvasható, illetve ide kattintva is elérhető. 

A buszvállalat fenntartja a változtatás jogát kedvezőtlen időjárás esetén, illetve a vonat sofőrjének jogában áll elutasítani a felszálást több mint 4 fős szervezett csoport számára.

Mindemellett a turisztikai kisvonat bérelhető is, erről bővebben itt lehet olvasni, a járat menetrendje pedig innen le is tölthető!

(nagy)