REFERENDUM

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
REFERENDUM

Tag és póttag delegálása a választókörzeti választási bizottságba

A választókörzeti választási bizottságba  a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsában (a továbbiakban: politikai párt) és a népszavazási petíciós bizottságban képviselt politikai pártok és politikai mozgalmak jogosultak egy tagot és egy póttagot delegálni. A delegálásról szóló értesítést kézbesíthetik:

  • elektronikus formában a következő címre:volby [at] dunstreda [dot] eu (volby [at] dunstreda [dot] eu)

vagy

  • okirat formájában postai úton, illetve személyesen a következő címre: Dunaszerdahelyi Városi Hivatal,Fő utca 50/16,929 01 Dunaszerdahely

legkésőbb 2022. november 24. ,  24.00 óráig kell kézbesíteni.  A határidő letelte után kézbesítésre kerülő értesítéseket nem veszik figyelembe.

 

Postai úton választhat az a választópolgár, akinek van állandó lakhelye Dunaszerdahely Város területén, de a Referendum  napján a Szlovák Köztársaság területén kívül tartózkodik

 

Az a választópolgár, akinek van állandó lakhelye Dunaszerdahely Város területén, de a Referendum napján a Szlovák Köztársaság területén kívül tartózkodik a postai úton történő választás lehetőségét kérvényezheti Dunaszerdahely Városától:

•    írásban:     Dunaszerdahely Város, Városi Hivatal, Fő utca 50/16, 929 01 Dunaszerdahely

vagy  
 
•    elektronikus formában: anna [dot] kubovicova [at] dunstreda [dot] euandrea [dot] venova [at] dunstreda [dot] eu

A kérvényt a választások napja előtt legkésőbb 50 nappal kötelező kézbesíteni (azaz legkésőbb 2022.12.02-ig). A határidő letelte után kézbesítésre kerülő kérvényeket nem veszik figyelembe.

 

 

Elsősorban egészségügyi, vagy más, komoly okokból a választóhelyiségen kívül szavazhat az a választópolgár, aki a választókörzetnek az illetékességi területén állandó lakhellyel rendelkezik úgy, mint azon választópolgár, akinek a részére szavazói igazolvány került kiállításra (pl. kórházban fekvő beteg), ha kérelmezte a várost és a választások napján a választókörzeti választási bizottságot, valamint bejegyzésre került azon választópolgárok jegyzékébe, akik kérelmezték a választóhelyiségen kívüli szavazást.

A választóhelyiségen kívüli szavazást kérelmezni lehet a következő elérhetőségeken: +421 31 590 39 17, +421 918 607 318 és +421 917 767 245.

 

 

2023.01.20-án 13.00-ig igényelhetők a választói igazolványok

Január 20-ig kérhetnek választói igazolványt azok, akik részt szeretnének venni a népszavazáson, de január 21-én nem lesznek az állandó lakhelyükön. Választói igazolvánnyal bármelyik szavazóhelyiségben leadhatják a voksukat az egész országban – tájékoztatott a belügyminisztérium. Az igazolványt a helyi önkormányzatnál kell kikérni, legkésőbb a választást megelőző utolsó munkanapon, ügyfélfogadási időben. Az igazolványt megvárásra elkészítik, és meghatalmazott személy is kikérheti.

 

 

Egyéb híreink
Közlemény a speciális választási bizottság létrehozásáról
03.10.2022
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Járási Hivatal...
Választások a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsába
13.11.2019
Dunaszerdahely városa nyilvánosságra hozza az...
A Szlovák Köztársaság elnökének választása
18.01.2019
A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa elnökének 8/2019. sz...
Választások
24.08.2018
A helyi képviselő-testület képviselőinek és a város...
Cookies