Szent György – napok 2019 : változatos programok 5 napon át

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Szent György – napok 2019 : változatos programok 5 napon át

Dunaszerdahelyen az idén április 24-e és 28-a között rendezik meg a hagyományossá vált Szent György – napokat. A városunk védőszentjére emlékező ötnapos ünnepségsorozat egyik népszerű kísérőrendezvénye lesz a nyilvános borkóstolóval egybekötött MUN-DUS borfesztivál is.

A szerdai nyitónapon ünnepi búcsúi szentmisére kerül sor 17 órától a Szent György római katolikus templomban, előtte új lovagokat avatnak a Nemzetközi Szent György Lovagrendbe, majd másnap, csütörtökön a Vermes villában 18 órakor kerül sor a Szent György – díj átadására.

Pénteken /április 26./ délelőtt labdarúgó tornát rendeznek a városi szabadidőparkban, 11 órától pedig nyilvános borkóstolóra várják az érdeklődőket a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren. Délután 16 órától zenés program lesz ugyanitt, este 20 órától Balázs Fecó ad koncertet, utána az E.T. Band lép a pódiumra. Este 19 órától tartják meg a Szent György bált a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában.

A hétvégén igazán gazdag a programkínálat várja az érdeklődőket. Szombaton, április 27-én 10 órakor a városházán fogadja Hájos Zoltán polgármester a Hazaváró Találkozó résztvevőt, este tartják meg a VMK-ban a díjátadó ünnepséget, amelyen ünnepi gálaműsor keretében kiosztják az idei városi díjakat. Napközben 10 órától ismét nyilvános borkóstoló lesz a téren, 14 órától pedig a díjnyertes borokat kínáló pincészetek képviselői okleveleket vehetnek át.  Az ünnepségsorozatba Sikabony városrész is bekapcsolódik, itt a közösségi házban 19 órától búcsúi bált tartanak. Zárásként 20 órától a VMK előtt a Queenmania ad koncertet, majd a hazai Black and White formáció lép színpadra.

A vasárnapi zárónapon, április 28-án 10 órától folytatódik az ünnepi borkóstoló a téren, 11 órától ünnepi szentmise lesz. Délután 14 órától Sikabonyban májusfaállítás lesz. A VMK előtti téren 16 órától zajlik a Szent György Fesztivál, fellép Kosáry Judit, Dóka Zsuzsa, Bősi Szabó László és a Füredi Dixiland Band. Az ünnepségsorozatot a népszerű énekes házaspár, Korda György és Balázs Klári 20 órakor kezdődő koncertje , valamint  a Koráb együttes éjfélig tartó műsora zárja.

Az ünnepségsorozatot szervező városi önkormányzat tisztelettel meghívja a dunaszerdahelyieket és minden érdeklődőt a változatos szórakozást és kellemes kikapcsolódást kínáló programokra. /pve/