Teljesen megújul a játszótér a szabadidőparkban

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Teljesen megújul a játszótér a szabadidőparkban

A városi szabadidőparkban megkezdődött a 15 évvel ezelőtt kialakított gyermekjátszótér teljes felújítása. A munkálatok kedvező időjárás esetén várhatóan április végére befejeződnek. Addig az ott folyó átépítés miatt a létesítmény nem látogatható. A város vezetősége a szülők megértését és türelmét kéri.

A munkálatok korábbi megkezdését a kedvezőtlen időjárás nem tette lehetővé. Először a meglévő játszótéri dombot bontják el. Ennek a helyén 180 négyzetméternyi alapterületű új gyermekjátszótér létesül csúszdákkal, mászófallal és más elemekkel felszerelt játszóalkalmatosságokkal. Az EU-s szabályoknak teljes mértékben megfelelő  játszótér vadonatúj gumialapzatot is kap. Ezen kívül sor kerül a röplabdapálya felújítására is, amelyet műfüves burkolattal vonnak be. Az egész komplexumot bekerítik. Ez elsősorban a kisgyermekek biztonságának a garantálását szolgálja. A fokozott biztonság szavatolása érdekében az egész területet térfigyelő kamerarendszer vigyázza majd.

A játszótér teljes felújítását a város saját forrásokból valósítja meg. Az új játszótér 51 ezer euróba kerül, a kerítés megépítésére 30 ezer eurós tételt különítettek el a városi költségvetésben. A tervek szerint a lebontott játszótér alkotóelemeit Csótfa városrészben szerelik fel. (pve).