Továbbra is bevásárlással és gyógyszerkiváltással segítik az időseket

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Továbbra is bevásárlással és gyógyszerkiváltással segítik az időseket

Március közepétől, a koronavírus-járvány kitörésétől a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal szociális osztálya igyekszik segíteni elsősorban a nyugdíjasoknak, hogy minél kevesebbszer kelljen az utcára menniük, és elkerüljék a fertőzést. A nyugdíjasok, főleg az egyedül élő idősek helyett a városi hivatal munkatársai átvállalják a bevásárlást és szükség esetén a gyógyszerkiváltást is.

A bevásárlás előzetes bejelentéssel pontos lista alapján történik. A megrendelt élelmiszercsomagot kedden és pénteken szállítják házhoz a nyugdíjasoknak. Az igénylők előző nap, tehát hétfőn és csütörtökön 11 óráig adhatják le a pontos bevásárlólistát az erre a célra létrehozott 0908 776 281-es telefonszámon.

A bevásárlást és a gyógyszerkiváltást a városi hivatal szociális osztályának dolgozói végzik. A járvány kitörésekor 5-6 helyszínre szállították ki a bevásárlást, manapság 3-4 helyre viszik ki a megrendelt élelmiszert. A tapasztalatok azt mutatják, hogy hétvége előtt pénteken többen élnek ezzel a felkínált lehetőséggel.

Cookies