Új sportcsarnok épül Dunaszerdahelyen

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Új sportcsarnok épül Dunaszerdahelyen

Új sportcsarnok épül Dunaszerdahelyen, ugyanis a szlovák kormány 2 millió eurós célirányos támogatás jóváhagyásáról döntött a város számára. A kormány döntése értelmében Dunaszerdahely 2019. december 31-ig megkapja a támogatási összeget.

 

A nagyobb sportlétesítmény létrehozására elsősorban azért van szükség, mert a női kézilabdacsapat élvonalbeli mérkőzéseire a jelenlegi sportcsarnok már nem megfelelő színvonalú, és igény van egy másik ingatlan felépítésére. A jelenlegi csarnokot a városi sportklubok kinőtték, így ez a jövőben edzőközponttá válhat.  Az új csarnok 1500-2000 fő befogadására lesz alkalmas, amely a kézilabdaklub mellett más dunaszerdahelyi sportklubok rendelkezésére is fog állni.

 

Az újonnan megépülő sportcsarnok a magasabb színvonalú sportesemények, és a felkészülés jobb körülményeinek bebiztosítását is jelenti. A kézilabdaklub számára is új lehetőségeket nyit, mert lehetőség nyílik az alsóbb korosztályokban az edzések bővítésére. A nagyobb befogadóképességű csarnok felépülése nemcsak a sportklubok számára nyit új kapukat, hanem a kulturális rendezvények körének kiszélesítését is jelenti

 

A városi képviselő-testület Aréna DSZ névvel alapított egy 100 százalékban városi tulajdonú részvénytársaságot, amely az új sportcsarnok megépítéséért és működtetéséért felel. Ez a részvénytársaság fogja kiválasztani az új csarnok helyét, a megfelelő projektet, valamint felügyeli majd az építés lebonyolítását.  A új sportcsarnok megépülésének helyszíne egyelőre nem ismert.

Ennek két ügyvezetője A. Szabó László alpolgármester és Horváth Zoltán városi képviselő, a női kézilabdaklub elnöke lett. A felügyelő tanács tagjainak pedig Brunczvik Tünde, Nagy Krisztián és Bachman László városi képviselőket választották.