Újévi egyeztetés a Bölcsek Tanácsával és a helyi vállalkozókkal

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Újévi egyeztetés a Bölcsek Tanácsával és a helyi vállalkozókkal

Dunaszerdahely városvezetése az előző évek hagyományát követve munkaegyeztetést tartott a Bölcsek Tanácsának tagjaival és a városban működő vállalkozókkal, cégek tulajdonosaival.  

Hájos Zoltán polgármester mindkét eseményen az újévi jókívánságok tolmácsolása után a várost érintő fejlesztésekről és az önkormányzat előtt álló kihívásokról beszélt. Ismertette az elmúlt év gazdasági eredményeit, és felvázolta a 2019-re tervezett beruházásokat. Ezek között szerepel útfelújítás, az összekötő út további szakasza projektdokumentációjának elkészítése, körforgalom építése a sikabonyi temetőnél és az iskolakonyhák felújításának folytatása.

A polgármester a találkozókon elmondta továbbá azt is, hogy Dunaszerdahely fontos mérföldkőhöz érkezett: el kell dönteni, a járási székhely megőrzi-e kisvárosi jellegét, vagy az önkormányzat támogatja a beruházók igényeit, és engedi, hogy a város lakossága akár 8 ezer fővel gyarapodjon. A találkozókon szó esett a növekedéssel járó, a közösséget kedvezőtlenül érintő hatásokról is. A jelenlévők a témában mindkét találkozón elmondhatták véleményüket.