Ünnepélyes tanítónapi rendezvényen köszöntötték a pedagógusokat

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Ünnepélyes tanítónapi rendezvényen köszöntötték a pedagógusokat

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztálya  16. alkalommal szervezett ünnepélyes városi tanítónapot.

A Csaplár Benedek Művelődési Központban megrendezett ünnepségen köszöntötték a város óvodáiban, alapiskoláiban és a művészeti alapiskolában dolgozó pedagógusokat.

Az ünnepségen A. Szabó László alpolgármester méltatta a pedagógusok munkáját, akik nemes, de nem kellően megbecsült hivatásra tették fel életüket. Az alpolgármester hangsúlyozta, pótolhatatlan a tanítók munkája, és a jó pedagógusokra nagy szükség van.

"Ha csupán arra gondolunk, hogy a mai óvodások és iskolások 10-15-20 esztendő múltán mesteremberek, orvosok, mérnökök vagy akár tanítók lesznek, nem mindegy, milyen tevékenység folyik oktatási intézményeinkben, kik is formálják mindannyiunk jövőjét. Óriási a tanítók felelőssége, ami nem minden esetben van egyenes arányban az elismerésükkel. Rendeltetésük és küldetésük nem kevesebb mint tudást és szeretetet ajándékozni a legkisebbeknek, a legsérülékenyebbeknek. Azoknak, akik egykor majd vezetőink és támaszaink lesznek" – mondta A. Szabó László.

A városi önkormányzat ebben az évben 15 alapiskolában oktató pedagógust és négy óvodapedagógust tüntetett ki. Emellett négy nyugállományba vonuló pedagógus munkáját köszönték meg. A rendezvényen a város iskoláinak diákjai adtak ünnepi műsort, amellyel köszönetüket fejezték ki tanítóik munkájáért.

 

2019-ben kitüntetésben részesültek:

 

Szabó Gyula Alapiskola: Ollé Katalin, Kiss Szilvia, Molnár Ágnes, Csomor János

 

Vámbéry Ármin Alapiskola: Gencs Ferenc, Konkoly Ildikó, Balogh Szilveszter, Gáspár Mária

 

Kodály Zoltán Alapiskola: Hykeš Tamara, Ollári Mónika

 

Smetana ligeti Alapiskola:  Renáta Ravasz Grygerová

 

Jilemnický utcai Alapiskola: Anikó Világiová, Eva Takácsová, Peter Gajdoš

 

Művészeti Alapiskola: Ferdics Béla

 

Halpiac téri óvoda: Nagy Piroska, Varga Mária

 

Október utcai óvoda: Kovácsi Ildikó

 

Benedek Elek óvoda: Nagy Anita

 

Ján Amos Komenský-emlékérmet vehettek át azok a pedagógusok, akik 2018-ban nyugállományba vonultak. Név szerint: Balla Zsuzsanna, Bogyai Mária, Kálmán Erzsébet és Benkovics Katalin.