Választás szavazói igazolvánnyal

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Választás szavazói igazolvánnyal

Dunaszerdahely Város állandó lakhellyel rendelkező választópolgára, aki a választások napján nem tud szavazni az állandó lakhelyén abban a választókörzetben, ahol jegyezve van a választók jegyzékében, szavazói igazolvány kiadását kérvényezheti. A városi hivatal a kérelem alapján a választópolgárnak kiadja a szavazói igazolványt és a választói jegyzékéből kihúzza őt a szavazói igazolvány kiadására utaló megjegyzéssel.

A szavazói igazolvány lehetővé teszi, hogy bejegyzésre kerüljön bármelyik választói körzet választói jegyzékében.

A választópolgár a szavazói igazolvány kiadását kérvényezheti

személyesen,

legkésőbb a választások előtti utolsó munkanapon (tehát legkésőbb 2020. 02. 28.) a városi hivatal ügyfélfogadási ideje alatt.

A városi hivatal a szavazói igazolványt haladéktalanul kiadja.

okirat formájában úgy,

hogy a szavazói igazolvány kiadására vonatkozó kérvény a város részére legkésőbb 15 munkanappal (tehát legkésőbb 2020. 02. 10.) a választások előtt kézbesítésre kerüljön,

elektronikus levélben (e-mailben) úgy,

hogy a szavazói igazolvány kiadására vonatkozó kérvény a város részére legkésőbb 15 munkanappal (tehát legkésőbb 2020. 02. 10.) a választások előtt kézbesítésre kerüljön a következő elérhetőségeken:

  

agnesa [dot] miklosova [at] dunstreda [dot] eu  vagy  andrea [dot] venova [at] dunstreda [dot] eu

 

A kérvénynek tartalmaznia kell a választópolgár alábbi adatait

  • keresztnév és vezetéknév,
  • személyi szám,
  • állampolgárság,
  • állandó lakcím (község, utca, házszám),
  • levelezési cím, amelyre a község kézbesíti a szavazói igazolványt.

kérelmező által felhatalmazott személy közvetítésével

kérelmezni lehet a szavazói igazolvány kiadását legkésőbb a választások előtti napon (tehát legkésőbb 2020. 02. 28.).

A városi hivatal legkésőbb a kérvény kézbesítésétől számított három napon belül elküldi a szavazói igazolványt a választópolgár állandó lakcímére, hacsak a kérvényben nem ad meg más levelezési címet. A község a szavazói igazolványt „Saját kézbe“ küldi el ajánlott küldemény formájában a kérvényben megadott címre.

Amennyiben a választópolgár írásos, vagy elektronikus módon beadott kérelmében közli, hogy a szavazói igazolványt más személy veszi át, a kérelemben közölnie kell annak kereszt- és vezetéknevét, valamint a személyi igazolvány számát. Ez a személy köteles a szavazói igazolvány átvételét aláírásával igazolni.