VEZÉRIGAZGATÓI PARDON EGÉSZEN AUGUSZTUS VÉGÉIG

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
VEZÉRIGAZGATÓI PARDON EGÉSZEN AUGUSZTUS VÉGÉIG
A Nyugat-szlovákiai Vízügyi Társaság Rt. Vezetősége döntése alapján 2018. augusztus 31-ig meghosszabbítja a „VEZÉRIGAZGATÓI PARDONT”, mely keretén belül lehetővé teszi mindazoknak, akik még ez idáig a vízfogyasztást a közüzemi vízvezetékből szerződés nélkül tették, vagy a szennyvizet a közüzemi szennyvíz csatornahálózatba szerződés nélkül engedték, hogy a jogosulatlan vízfogyasztók/szennyvízkibocsátók szankciók nélkül legalizálhassák a csatlakozásukat.
 
A Nyugat-szlovákiai Vízügyi Társaság Rt. A vezérigazgatói pardon meghosszabbított ideje alatt a legalizált vízfogyasztási hely/szennyvíz kibocsátási hely szemléjével kapcsolatos költségek számlázásától eltekint, és ezeket a Nyugat-szlovákiai Vízügyi Társaság Rt. Érvényes Szolgáltatási díjjegyzéke szerint nem számlázza ki.
 
A vezérigazgatói pardon kiterjesztett időszakának lejárta után a közüzemi vízvezetékből történő jogosulatlan vízvételezés, vagy a közüzemi szennyvíz csatornahálózatba történő jogosulatlan szennyvíz kibocsátás megállapítása esetén a Nyugat-szlovákiai Vízügyi Társaság Rt. A jogosulatlan vízfogyasztókkal/szennyvíz kibocsátókkal szemben nemcsak az okozott kár megtérítését, hanem a kötbért és a jogosulatlan fogyasztás megállapításának költségeit is érvényesíteni fogja.
 
A Nyugat-szlovákiai Vízügyi Társaság Rt. Felhívja a figyelmet arra, hogy 2018. 03. 15-től a hatályos 442/2002 sz. törvény 23 paragrafusának 2 bekezdése szerint az építmény vagy telek tulajdonosa köteles azokat az építményeket, vagy telkeket, ahol szennyvízkibocsátás történik, csatlakoztatni a közüzemi szennyvíz csatornahálózathoz. Továbbá köteles teljesíteni a közüzemi szennyvíz csatornahálózathoz való csatlakozás műszaki feltételeit és szerződést kötni a közüzemi szennyvíz csatornahálózat tulajdonosával, ha a településen, ahol az építmény vagy telek található, ki van építve a közüzemi szennyvíz csatornahálózat és az építmény vagy telek tulajdonosának az illetékes vízgazdálkodási hatóság nem engedélyezte, hogy a szennyvízzel más módon rendelkezzen. Az ennek kapcsán kihirdetett vezérigazgatói pardon megfelelő arra, hogy az építmény, vagy telek tulajdonosa teljesítse a törvényben előírt kötelezettségét.
Dátum és időpont: 
csütörtök, 2018, július 12 - 13:30