22110120816

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

22110120816

Sajtóhír: 2015.10.02.

Befejeződött a Szabó Gyula Alapiskola felújítása

Októberben befejeződöttek az újjáépítési munkálatok a Szabó Gyula Magyar Tannyelvű Alapiskolában. A beruházási terv az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) támogatása segítségével valósult meg az Oktatási infrastruktúra intézkedés keretén belül. A projekt hozzájárult azon célkitűzések megvalósításához, mint az oktatás színvonalának minőségi javítása az oktatási intézmények átépítése, bővítése, korszerűsítése és eszközbeszerzése révén. A projekt segítségével  sor került az épület teljes körű felújítására, amely többek között magába foglalta az épület külső hőszigetelését, tetőszigetelését, szociális helységek felújítását, ajtók, tornaterem burkolatának, fűtőtestek, fényforrások cseréjét. A felújítás során  az épület akadálymentesített lett az akadálymentes bejárat, rámpa és szociális helység kialakításával.
A projekt megvalósítása jelentős mértékben hozzájárult az épület esztétikai megjelenésének változásához, a fenntartási és energiaköltségek csökkentéséhez és nem utolsó sorban az épület élettartamának meghosszabbításához.

 

Sajtóhír: 2015.02.09

Sikeres pályázat a Szabó Gyula Alapiskola felújítására

Dunaszerdahely városa ismét sikeresnek bizonyult egy pályázaton. Az  Intézkedés 1.1 Művelődési infrastruktúra Regionális operatív program keretében az irányító szerv, az SZK Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma  jóváhagyta A dunaszerdahelyi magyar oktatási nyelvű Szabó Gyula Alapiskola rekonstrukciója és felújítása elnevezésű projektet (a projekt kódja 22110120816). A projekt keretében Dunaszerdahely város minimálisan 876.526,58 eurós vissza nem térítendő támogatást kap az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Szlovák Köztársaság állami költségvetéséből, valamint a város saját forrásából is hozzájárul a projekt megvalósításához. 

A projekt célja az oktatási szolgáltatások minősítésének javítása, beleértve  a homlokzat, a külső falak és a tetőzet hőszigetelését, az épület akadálymentesítését, a fűtő- és a világítótestek cseréjét, a szociális helyiségek rekonstrukcióját, a nagy tornaterem padlózatának felújítását,  valamint az iskola belső berendezéseinek beszerzését, az információs és kommunikációs technikai felszereltség biztosításával együtt.

A vissza nem térítendő hozzájárulásról szóló szerződést  2015. január 26-án írták alá.