24130120143

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

24130120143

Sajtóhír: 2015.12.30.

EKOTEPLO – Környezeti energiák gazdaságos és ökológiai hasznosítása hőszivattyúk segítségével - a Kodály Zoltán Alapiskola fűtésrendszerének korszerűsítése” 2015 decemberében befejeződött az „EKOTEPLO – Környezeti energiák gazdaságos és ökológiai hasznosítása hőszivattyúk segítségével - a Kodály Zoltán Alapiskola fűtésrendszerének korszerűsítése” megnevezésű pályázat megvalósítása. (a projekt kódja: 24130120143).
A beruházás a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma pénzügyi támogatása, mint a pályázat irányító hatósága a Környezetvédelmi Operatív Program, 3. prioritás tengely: Levegőtisztaság és védelem a káros éghajlatváltozás minimalizálásának hatásai, 3.2 intézkedés: Az éghajlatváltozás káros hatásainak minimalizálása a megújuló energiaforrások támogatásával – program keretén belül valósult meg. A projekt hozzájárult azon célkitűzés megvalósításához, amely a megújuló energiaforrások felhasználásával biztosítja az energetikai önellátást, az energiahálózatoktól való függetlenséget és csökkenti a levegő szennyezettségét. A pályázati támogatás segítségével sikerült az iskolai konyha, étkező és a tornaterem önálló hőellátását biztosítani a fűtésrendszer hatékonyságának növelésével - két darab víz – levegő rendszerű hőszivattyú alkalmazásával. A pályázat jelentősen hozzájárult épület energia szükségleteinek csökkentéséhez, melynek nagy részét folyamatos ökológiai és tiszta energiaforrásból fedezi.

 

Sajtóhír: 2015.07.31.

EKOTEPLO – a Kodály Zoltán Alapiskola fűtésrendszerének korszerűsítése

Dunaszerdahely városa ismét sikeresen pályázott az EKOTEPLO – a Kodály Zoltán Alapiskola fűtésrendszerének korszerűsítése” megnevezésű pályázattal. (a projekt kódja: 24130120143)

A projektet a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma hagyta jóvá, mint a pályázat irányító hatósága a Környezetvédelmi Operatív Program, 3. prioritás tengely: Levegőtisztaság-védelem és a káros éghajlatváltozás minimalizálásának hatásai, 3.2 intézkedés: Az éghajlatváltozás káros hatásainak minimalizálása a megújuló energiaforrások támogatásával – program keretén belül. A város részére a sikeres pályázat 49,419.00 € vissza nem térítendő pénzügyi támogatást biztosít. A pályázat finanszírozása az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és állami költségvetési támogatásból valósul meg. A projekt célja az iskola fűtésrendszerének korszerűsítése hőszivattyúk (víz – levegő) segítségével, amely a konyha, étkező és a tornaterem önálló hőellátását biztosítja.

A vissza nem térítendő támogatási szerződést a szerződő felek 2015. július 31 –én írták alá.