312061M384

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

312061M384

 

Operatív program kódszám/ Prioritási tengely kódszáma / Prioritási tengely konkrét célja Operatív program neve/ Prioritási tengely neve/ Pályázat konkrét céljának neve
312000 Emberi erőforrások operatív program
312060 6. A marginalizált roma közösségű községek műszaki ellátottsága
312060031  6.1.3 A MRK-hez tartozók hozzáférhetőségének javítása a szociális infrastruktúrához

 

Konkrét cél / Gazdasági tevékenység

312060031 - 6.1.3 A MRK-hez tartozók hozzáférhetőségének javítása a szociális infrastruktúrához
21 - Szociális támogatás, közösségi szolgáltatások, szociális és egyéb szolgáltatások

 

A pályázat rövid leírása:

A pályázat fő célja a közösségi fejlődés feltételeinek javítása és közösségi szolgáltatások nyújtása a marginalizált roma közösségekhez tartozók számra, valamint az egyéb szociálisan kirekesztett és hátrányos helyzetű polgárok számára a szociális infrastruktúra kiépítésével Dunaszerdahelyen a Karcsai út 1250 szám alatt, a 3397/2, 3397/3, 3397/4 számú parcellákon.

Mivel a pályázat teljesítette a támogatás nyújtásának valamennyi feltételét, a pályázat 2018. május 21-én jóváhagyásra került maximális 225 238,72 EUR vissza nem térítendő támogatási összeggel, mindemellett a pályázat jogosult összkiadása 237 093,39 EUR összegben lett jóváhagyva. Dunaszerdahely Város a pályázat jogosult összkiadásainak 5%-át a saját költségvetési forrásából fogja finanszírozni, amely képviselőtestületi határozattal lett jóváhagyva.

Pályázat részleges céljai:

  • a szociálisan kirekesztett személyek szociális integrációjának támogatása és a marginalizált roma közösségekben levő negatív jelenségek kiküszöbölése,
  • a marginalizált roma közösségekhez tartozók életminőségének emelése,
  • közösségi tevékenység feltételeinek kialakítása,
  • a közösségi szinten nyújtott szociális szolgáltatások választékának
  • CO2 kibocsátásának és az energiafelhasználásnak csökkentése a szociális infrastruktúra létesítményeinek működtetésénél.

A pályázat fő célja a közösségi központ kiépítésén keresztül javítani a marginalizált roma közösség szociális infrastruktúrához való hozzáférését. A pályázat célját egy fő aktivitás segítségével érjük el, és azt egy nem kihasznált civil védelmi raktár épületének közösségi központtá való átépítésével, melynek megvalósításával két munkahelyet biztosítunk a marginalizált roma közösségekhez tartozóknak. Ennek eredményeként nagyobb létszámú marginalizált roma közösségekhez tartozó szegénységgel való fenyegetettségen, szociális kirekesztettségen kívül állóvá kerül jobb érvényesüléssel a munkaerőpiacon. A közösségi központban szociális tevékenység lehetőségét biztosítjuk, nem formális tanulást, szabadidőtöltést gyermekek és felnőttek számára, felvilágosító és megelőző tevékenységet, segítséget a konfliktuskezelésben. Egyúttal a CO2 kibocsátás 6,64 tonnával és az energiafelhasználás 116 101 kWh éves csökkenése valósul meg. A pályázatot 10 hónap alatt 2018 augusztusától 2019 májusáig valósítjuk meg.

 

A jelen pályázat az Európai Szociális Alap és az Európai Régiófejlesztési Alapnak köszönhetően valósul meg.