Az államfőválasztás 2. fordulója

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Az államfőválasztás 2. fordulója

Szlovákiában március 29-én tartják az államfőválasztás 2. fordulóját, mivel az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerezte meg az érvényes szavazatok több mint a felét.

Az a választópolgár, aki a választások napján Dunaszerdahelyen kívül tartózkodik és élni szeretne választójogával, március 28-ig /13 óráig/ kérhet választói igazolványt a városháza központi ügyfélfogadó irodájában a 2. számú ablaknál. A választói igazolványt megvárásra elkészítik és feljogosítja a polgárt arra,  hogy bármelyik más településen szavazzon. Az a választópolgár, aki  már az 1. fordulóban előzetesen a 2. fordulóra is kért választói igazolványt, március 29-én Dunaszerdahelyen kívül ezzel szavazhat. További információkat a 0918/ 607 – 317 és  0918/ 607 – 318 számokon nyújtanak.

A választóhelyiségek 7 órakor nyitnak és 22 órakor zárnak. Dunaszerdahelyen 19 választókörben adhatják le voksaikat  a szavazásra jogosult polgárok.  

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal ismételten felhívja a választópolgárok figyelmét arra, hogy négy esetben változás történt a szavazóhelyiségek helyszínében. A 3. számú szavazókör választóhelyiségei a Smetana ligeti alapiskolában lesznek / a Vidékfejlesztési Szakközépiskola helyett/, a 4. sz. szavazóköré a Városi Nyugdíjasklub épületében a Vásártéren / a magyar gimnázium helyett/,  a 9. szavazókörbe tartozók a Komenský utcai Kodály Zoltán Alapiskolában / a Zöldfa sori tűzoltószertár helyett/ és a 19. szavazókörhöz tartozók pedig a Sikabonyi Közösségi Házban szavazhatnak.  Az 5. szavazókör esetében csak formai változás történt, a helyszín változatlan: a Perfects helyett az Üzleti és Tájékoztatási Központ megnevezés szerepel az értesítőn.

Mozgóurna az alábbi elérhetőségeken kérhető: 0918/ 607 – 317 és  0918/ 607 – 318. Ez az igény a választások napján a választási bizottságok tagjainak is jelezhető.

A szavazás módja. A szavazóhelyiségben a választópolgár személyazonossági igazolványával igazolja magát. A szavazólapon feltüntetett két jelölt neve közül csak az egyik nevét jelölheti meg X – szel. A más módon megjelölt szavazólap érvénytelen.

A köztársaságielnök-választás második fordulójába Robert Fico és Andrej Kiska jutott, így kettejük neve szerepel majd a szavazólapon.