Rendőrségi felhívás

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom

 

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az elmúlt időszakban több olyan esetet tart nyilván, amikor ismeretlen elkövetők idős személyt károsítottak meg, azok hiszékenységét kihasználva.

 

 Tanácsaink, hogy ne váljanak csalás áldozatává:

 

Idegen személy felhívja Önt, aki a rokonának ( unoka, tesvér) adja ki magát, miközben pénzügyi segítséget kér, de elfoglaltságra hivatkozva más személyt küld a pénzért:

 

  • Ilyen esetben ellenőrizze, tényleg az adott személy kért e segítséget, ha nem, értesítse a rendőrséget a 158- as telefonszámon, vagy a helyi községi hivatalt.
  • Soha ne adjon át pénzt olyan személynek, akit nem ismer.

 

Előfordultak olyan esetek is, amikor a csalók gáz, víz, vagy áramszolgáltató dolgozóinak adták ki magukat.

  • Soha ne engedjen be házaló árusokat, gáz, víz vagy áramszolgáltató és más hivatalos személynek álcázott embereket, bármennyire erőszakosak is, amíg meg nem bizonyosodnak, hogy tényleg a szolgáltató munkatársai. Az ügyfelek telefonon keresztül is ellenőrizhetik a szolgáltatók munkatársainak hitelességét.
  • Gáz, víz, vagy áramszolgáltató óraállás leírásának időpontját ellenőrizni tudja a helyi községi hivatalban is.
  • Gáz, víz, vagy áramszolgáltató díjbeszedőket nem alkalmaz, pénzt személyesen nem hoznak, és nem is kérnek. Az áramdíjszámla, vízdíjszámla és gázszámla összegét kizárólag banki átutalással, vagy postai úton, csekkel lehet kiegyenlíteni.
  • Ha gyanú merül fel Önben, hogy csalóról van szó, értesítse a rendőrséget a 158-as telefonszámon, vagy a helyi községi hivatalt.

 

Ha mégis hasonló bűncselekmény áldozatává válik, nagyon fontos, hogy próbálja megjegyezni az elkövetők kinézetét, jellemvonásait, az autó rendszámát, amellyel közlekedtek. Ezek az információk nagyban hozzájárulnak az elkövetők kilétének kiderítíséhez és a bűncselekmény felderítéséhez. 

Egyéb híreink
Értesítés
27.01.2016
az irat elhelyezéséről
Értesítés
27.01.2016
az állandó lakhely bejegyzésének megszüntetéséről
Értesítés
29.06.2015
a villamosenergia-szolgáltatás szüneteltetéséről -...
Értesítések
28.09.2015
Építésügyi főosztály.
Értesítés
03.12.2019
É R T E S Í T É S   Dunaszerdahely Város Polgármestere...