Szilveszter 2018

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Szilveszter 2018

Szilveszterezzen a VMK előtti téren!
Búcsúztassa az óévet a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren!
18 órától ökumenikus istentisztelet lesz, a szilveszteri utcabál 22 órakor  kezdődik. Éjfélkor elhangzanak a himnuszok, Hájos Zoltán polgármester pedig újévi köszöntőt mond. Ezután következik a tűzijáték, az utcabál pedig éjjel 2 óráig folytatódik.
A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal idén is közbeszerzési eljárást írt ki a szilveszteri tűzijáték megvalósítására. Az önkormányzat csak olyanok jelentkezését vette figyelembe, akik rendelkeznek a törvény által előírt szakalkalmassági igazolvánnyal. A feltételek között az is szerepel, hogy a tűzijáték kivitelezőjének be kell tartania a tűzbiztonsági és tűzvédelmi előírásokat, továbbá gondoskodnia kell a közönség biztonságáról

Szeptembertől szigorodott a petárdák és tűzijátékok használatát szabályozó törvény
A fényeffektust kiadó pirotechnikai termékeket december 1-től 31-ig lehet árusítani, a hangeffektust kiadókat viszont már csak december 28. és 31. között. Mindkét típust viszont továbbra is kizárólag december 31-én és január 1-jén lehet használni. A törvényi szigorítás elérte hatását, ugyanis Dunaszerdahelyen a korábbi 20-25 bejelentés helyett idén csupán 2-3 volt december közepéig. Aki megszegi a törvényt, 33 eurós pénzbüntetésre számíthat.